Nogomet
Nogomet

Ipak ima budućnosti: 'Igrači su ostvarili čudo'

Hrvatska reprezentacija u polufinalu je Eura i bit će među šest koje će predstavljati Europu na SP-u do 20 godina.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Plasman hrvatske mlade reprezentacije u polufinale Eura najveći je uspjeh u U-19 natjecanjima dosad. Razbijanje uvijek talentiranih Portugalaca, koji u mlađe uzraste ulažu puno, puno više nego mi, s nevjerojatnih 5:0 i igrača manje gotovo cijelo poluvrijeme odjeknulo je kontinentom.

Sada svi znaju da Hrvati opet imaju nešto 'u rezervi'. U toj su momčadi mladi vratar Chelseaja Matej Delač, Vrsaljko i Kramarić kao nove nade Dinama kojima se pridružio Šibenčanin Ademi, pa kapetan Kelić iz Cibalije, Mario Tičinović i strijelac hat-tricka protiv Portugala Zvonko Pamić, član Bayera iz Leverkusena. Filip Ozobić igra u moskovskom Spartaku, Maglica i Rugašević velike su nade slavonskih prvoligaša Osijeka i Cibalije. Osima talentiranog Tića, Hajduk je dao Franka Andrijaševića (spektakularan pogodak Španjolcima), Glumca i Vukušića, a tu je i Bičvić iz Basela.

Ova skupina momaka s domaćinima će igrati za finale Eura. Francuska je veliki favorit, no naši su dečki već ostvarili više nego što se očekivalo. Izborili su i odlazak na Svjetsko prvenstvo do 20 godina u Kolumbiji sljedeće godine, drugo najveće natjecanje FIFA-e.

'Igrači su ostvarili čudo. Već sam plasman među osam najboljih u Europi je veliki uspjeh u juniorskom uzrastu.Došli smo se predstaviti u najboljem svjetlu. Polufinale je među igračima donijelo veliko veselje, samo smo imali peh što su nam isključili kapetana. To je bilo prestrogo od suca..', rekao je izbornik Ivica Grnja.