Nogomet
Nogomet

Igor Bišćan polako postaje noćna mora za saudijsku kraljevsku obitelj i njihov projekt

Igor Bišćan uzeo je četiri boda Al Ittihadu i Al Ahliju, osnivačima saudijske lige i tamošnjim gigantima koji nikad nisu ispali iz elitnog ranga, koje financira kraljevska obitelj.

Igor Bišćan (Foto:Profimedia)

Bivši Dinamov šef Igor Bišćan prije nekoliko mjeseci prekrižen je u hrvatskom prvaku, ali jako dobro mu ide na novom poslu u saudijskom Al Shababu.

Toliko dobro da polako postaje noćna mora za ekstremno bogate tamošnje klubove koje financira saudijska kraljevska obitelj preko svog fonda PIF.

VIDEO Eintrachtovi huligani ozlijedili više od 50 policajaca: Letjele baklje, zaštitne ograde...

Bišćan je u studenom postao trn u peti tamošnjim gigantima, najprije je početkom mjeseca srušio četvrti Al Ittihad, čiji dres nose Ngolo Kante i Karim Benzema, a zatim u subotu uvečer na teškom gostovanju kod Al Ahlija, za koji igraju Mahrez, Kessie, St. Maximin i Gabi Veiga, uzeo bod odigravši bez golova 0:0.

Nekadašnji izbornik U-21 vrste nedavno je punio stupce tamošnjih medija zbog radikalnog poteza, naime najskupljeg igrača u povijesti Al Shababa Habiba Dialla nije ni vodio na gostovanje kod Al Ahlija i pitanje je hoće li ga uopće vratiti u momčad.

Hajduk produljio pobjednički niz u Puli: Istra peta ''žrtva'' zaredom, Karoglan i dalje stopostotan

Ljetos su ga platili 18 milijuna eura i dali mu godišnju gažu tešku trećinu tog iznosa, međutim Belom ne valjaju njegove tehničke kvalitete i pristup pa ga je izgleda odlučio prekrižiti. Jedan od razloga naći će se u činjenici da je Senegalac u 13 utakmica samo jedanput zabio.

Hrvatski strateg ima u šest utakmica na klupi Al Shababa tri pobjede, dva remija i poraz te se polako uspinje ka sredini tablice.

Tablica saudijskog prvenstva:

Standings provided by Sofascore