Nogomet
Nogomet

Ibričić: Po prvi put nisam htio pucati penal, ali...

Senijad Ibričić osvrnuo se na jučerašnju prvu utakmicu finala Kupa, kao i na jedanaesterac koji je promašio.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Senijad Ibričić ponovno je Hajdukov junak. Nakon što je u prvenstvu u prošlom kolu zabio za pobjedu Bijelih u Šibeniku, sada je Šibenčanima zapaprio i na Poljudu. No, da Hajduk nije slavio Ibro je mogao biti proglašen i tragičarem susreta, jer u 45. minuti nije uspio realizirati penal kojeg je sam izborio.

>> VIDEO: Hajduk golom Ibričića do minimalne prednosti!

>> Uvrijeđeni Špaco: Funcuti su mi vikali da sam cigan!

'Prvi put sam razmišljao da ne pucam penal, da me Cernat pitao, rekao bih mu da on pokuša. Navijači su već počeli skandirati moje ime, pa sam ipak pucao... Otpočetka sam mlako išao, ne znam stvarno što mi je bilo. Ali puno mi je značilo kad mi je publika skandirala nakon što ga nisam pretvorio u vodstvo, Bog nam je na kraju vratio', kazao je dan poslije Ibričić.

Ibričić ističe kako ga je Šibenik ugodno iznenadio svojom igrom, ali bitno je da Hajduk odlazi s prednošću na uzvrat.

'Domaćini će morati napadati, treba im pogodak, a tu vidim našu prigodu. Zabijemo li zgoditak, teško ćemo primiti dva', optimističan je Ibro.

Četiri kola prije kraja prvenstva Ibričić je ostao u utrci za najboljeg strijelca HNL-a.

'Ma najvažnije je da pobjeđujemo... Ipak ja nisam napadač, možda je malo prekasno da se uključim u utrku, zadovoljan sam i s ovim. Meni je puno draže igrati malo straga, nisam klasična špica.'

Vremena za pravi odmor nema, jer Splićani već u subotu igraju novu tešku utakmicu. Protivnik je Karlovac, izravan suparnik za mjesta koja vode u Europu.