Nogomet
Nogomet

Nakon Perua još jedna reprezentacija želi igrati s Hrvatskom jer je ''slična Srbiji''

Nakon reprezentacije Perua i nogometna reprezentacija Kostarike zainteresirana je za igranje prijateljske utakmice s Hrvatskom u ožujku kako bi se pripremila za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, izjavio je trener te srednjoameričke zemlje Óscar Ramírez .

Reprezentacija Kostarike (Foto: AFP) (Foto:Afp)

"Razgovao sam s Rodolfom Villalobosom (predsjednik nogometnog saveza Kostarike) o utakmicama koje bismo mogli igrati u ožujku. Ima kandidata, a Hrvatska je jedna od mogućnosti jer je slična Srbiji", rekao je trener Óscar Ramírez za internetske sportske novine Yashin Quesada.

Kostarika će na Svjetskom prvenstvu u Rusiji igrati u skupini E sa Srbijom, Švicarskom i Brazilom.

"Kao pripremu za utakmicu protiv Švicarske razmatramo Island i Irsku, ali još ništa nismo konkretno dogovorili", kazao je Ramírez.

Tomislav Pacak, glasnogovornik HNS-a, rekao je u utorak Hini: "Ne komentiramo nikada dogovore oko prijateljskih utakmica prije nego je nešto dogovoreno i potvrđeno. A kada se to dogodi odmah objavimo na internetskoj stranici HNS-a".

Dogovor o protivnicima za ožujak može biti postignut "sutra, ali i za mjesec dana", dodao je Pacak.

Hrvatska bi mogla igrati s Peruom u ožujku u Sjedinjenim Državama, izvijestile su peruanske sportske novine D'Enganche navodeći da je HNS poslao ponudu Peruanskom nogometnom savezu. Kao drugi mogući protivnik toj južnoameričkoj reprezentaciji naveden je Island.