Nogomet
Nogomet

Hrvatski huligani se pohvalili otetom poljskom zastavom i dodatno zakuhali uzvrat u Varšavi

No cijeli taj nepotrebni sukob između Hrvata i Poljaka dodatno je podgrijao atmosferu uoči dvoboja Poljske i Hrvatske u Varšavi 15. listopada.

Poljaci u Osijeku (Foto:Profimedia)

Nedjeljni sunčan dan 500-tinjak Poljaka iskoristilo je za izlet u Osijek gdje su gledali dvoboj Hrvatske i Poljske u Ligi nacija.

Poljaci su u skupinama kroz cijeli dan uživali na ulicama slavonskog grada, pjevali su razne pjesme i sve je prolazilo u dobroj atmosferi, no onda se dogodio sukob.

U blizini hotela u kojem su bili smješteni igrači, dogodila se tučnjava. Naime, hrvatski huligani navodno su napali skupinu poljskih navijača koji nisu bili dio zloglasnih poljskih huligana, već stariji ljudi.

Hrvati su im u sukobu oteli zastavu i kasnije se pohvalili na društvenim mrežama. Riječ je o zastavi iz Nietkowica, sela od 700 stanovnika na zapadu Poljske.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Za to su saznali i ostali Poljaci na stadionu pa su izazvali male nerede nakon utakmice. Sukobili su se s ostalim navijačima Hrvatske i policijom i tako htjeli uzvratiti za napad nekoliko sati ranije.

No cijeli taj nepotrebni sukob između Hrvata i Poljaka dodatno je podgrijao atmosferu uoči dvoboja Poljske i Hrvatske u Varšavi 15. listopada.

HNS će za taj susret dobiti više od tisuću ulaznica za svoje navijače jer se igra na Nacionalnom stadionu koji može primiti 58 tisuća navijača.

Hrvati bi mogli u velikom broju potegnuti do glavnog poljskog grada, a bit će to ozbiljan zadatak za tamošnju policiju koja će osiguravati susret.

Više o