Nogomet
Nogomet

Tko bi predstavljao Vatrene na OI u Parizu: Najbolji rođeni poslije 2001. i trojica senatora

Hrvatska nogometna reprezentacija nikad nije izborila plasman na Olimpijske igre, a da smo se plasirali u Pariz, ovako nekako bi izgledala naša udarna postava.

Hrvatska za OI u Parizu (Foto:Afp)

Par dana uoči početka Olimpijskih igara počeo je nogometni turnir u Parizu. Odmah je počelo žestoko, kontroverznom utakmicom Argentine i Maroka pa će domaći ljubitelji nogometa, vjerujemo, uživati, ali ne kako bi uživali u nastupu hrvatske olimpijske reprezentacije.

Kako se plasirati?

Olimpijskih Vatrenih, jasno, nema na turniru, naprotiv nisu nikad ni zaigrali. Iz Europe mogu sudjelovati maksimalno četiri reprezentacije, u slučaju da je jedna od njih domaćin.

Ove godine Europu će predstavljati Francuzi te Ukrajina, Izrael i Španjoslka, koje su izborile plasman ulaskom u polufinale Europskog prvenstva za mlađe od 21 godine, koje se igralo prošle godine u Gruziji i Rumunjskoj.

Restrikcije za muški turnir

Muški turnir ima određene restrikcije, naime na njemu ne smiju nastupati igrači stariji od 23 godine, odnosno svi oni koji su se rodili poslije ili točno na 1. siječnja 2001. godine.

Zlatko Dalić na neke od njih već ionako računa, poput Joška Gvardiola, Martina Baturine i Luke Sučića, a pretpozive je slao Petru Sučiću i Niki Siguru.

Na gol bi vjerojatno stao novi čuvar mreže Osijeka Nikola Čavlina, svakako najistaknutije golmansko ime koje bi moglo stati na gol.

U srce obrane „pozvali smo“ mu Luku Vuškovića i Niku Galešića. Prvog zbog pedigrea, potencijala i odlične druge polovice protekle sezone, a drugi je upao u sastav ispred Maura Perkovića jer je češće igrao stopera lani.

Dalić ili Olić na klupi plus tri senatora

Jasno, sve ovo pod uvjetom da Zlatko Dalić uopće preuzme ovu reprezentaciju, ona bi mu vjerojatno bila ponuđena, ali nije isključivo da bi ju vodio i Ivica Olić, novi izbornik U-21 nogometaša.

U reprezentaciju mogu upasti tri senatora, a kako su Andrej Kramarić i Luka Modrić već iskazali želju za predstavljanjem Hrvatske na Igrama, ubacili smo ih u postavu i dodali Matea Kovačića te završili na ovoj jedanaestorici.

Čavlina – Sigur, Galešić, L. Vušković, Gvardiol – P. Sučić, Modrić – L. Sučić, Kovačić, Baturina – Kramarić.

Hrvatska za OI u Parizu (Foto: Screenshot)