Nogomet
Nogomet

Hrvat na korak od transfera karijere: Želi ga legendarni Andrea Pirlo

Hrvatski nogometaš Stipe Vulikić je sve bliže potpisu za Sampdoriju.

Stipe Vulikić (Foto:Damir Krajac/Cropix)

Iz Italije stiže zanimljiva glasina da se hrvatski branič nalazi na pragu transfera karijere! Nakon što je odradio vrlo dobru sezonu u dresu Perugie, Stipe Vulikić se našao na radaru nekoliko poznatih klubova.

23-godišnjeg hrvatskog braniča žele dovesti Cesena, La Spezia te Sampdorija koju trenira legendarni talijanski nogometaš Andea Pirlo.

Za Vulikića bi to, bez ikakve sumnje, bio transfer karijere! Prešao bi u veliki klub koji se nalazi u gornjem dijelu Serie B, te se bori za plasman u najviši rang talijanskog nogometa, dok bi njegova Perugia dobila pristojnu odštetu. Navodno se radi o iznosu oko 300 tisuća eura, piše talijanski novinar Lorenzo Farneti.

Istina, ljetni mercato još uvijek dugo traje, sve se može promijeniti u samo nekoliko sati, no sasvim je sigurno kako se Vulikić neće još dugo zadržati u Perugiji.

Vulikić je prve nogometne korake napravio u Hajduku, a onda je 2019. godine preselio u obližnji Solin. Tamo je proveo dvije sezone, pa potpisao za Hrvatski dragovoljac.

U HNL-u je debitirao 2021. godine, i to u teškom porazu od Dinama (0:4), no skupio je 30 nastupa u najvišem razredu hrvatskog nogometa.

Prije dvije godine je preselio u talijanski nogomet, prvo je odradio posudbu u Perugiji, a onda i potpisao ugovor. To mu je po svemu sudeći osiguralo transfer karijere i priliku da radi s legendom...

Insajder tvrdi da će Brekalo ipak otići iz Fiorentine: Žele ga tri kluba

Ante Rebić odlazi iz Bešiktaša i vraća se u poznato okruženje?