Nogomet
Nogomet

Iskusni Francuz izabran od strane HNS-a kao nasljednik Brune Marića: Ne očekuju se promjene u sudačkom kadru

HNS je pronašao novog šefa sudaca nakon što je Bruno Marić u ožujku podnio ostavku

Bertrand Layec (Foto:Profimedia)

Marijan Kustić i njegov tim riješili su pitanje stranog povjerenika za suđenje, imenovavši Bertranda Layeca iz Francuske. Iako još nije službeno imenovan, očekuje se jednoglasna podrška Izvršnog odbora.

Layec je bio prvoligaški sudac, no istaknuo se tek nakon aktivne karijere kao šef sudaca u Francuskoj, Belgiji i na Cipru, što mu je donijelo značajno iskustvo. Njegov izbor podržao je i Robert Rosseti, šef europskih sudaca, što je prilika za hrvatske suce da se lakše probiju na europskoj sceni.

Pred 59-godišnjakom je izazovan zadatak jer sezona uskoro počinje, a neće imati mnogo vremena za upoznavanje s hrvatskim sucima. Planira da cijelu sezonu sude domaći suci, bez uvoza stranih sudaca za najteže utakmice.

Lista sudaca trebala bi ostati slična prošlogodišnjoj, nakon što je Bruno Marić, bivši šef sudaca, znatno smanjio i pomladio sudački kadar. Njegov odlazak izazvao je nezadovoljstvo među sucima, ali Layec će sada imati priliku nastaviti s reformama.

Layec će surađivati s Komisijom nogometnih sudaca HNS-a, koja će također doživjeti promjene u sastavu. Komisija će mu pripremiti teren za novu sezonu, a nakon perioda prilagodbe, Layec će moći uvesti potrebne promjene.

Veliki Hajdukov talent poslije par posudbi odlazi s Poljuda i potpisat će za Lokomotivu

Dinamo zaključio novo pojačanje: Debitirao za reprezentaciju kod Vahida Halilhodžića

VIDEO Mnogima je promaklo što je Olmo napravio kod odlučujućeg gola Europskog prvenstva