Nogomet
Nogomet

HNS Hajduku opet zbog kazne zatvara Poljud, Jurić kažnjen novčano

Hajduk je saznao novu kaznu Disciplinskog suca Hrvatski Telekom Prve lige Alana Klakočera.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluku po prijavi službenih osoba s utakmica 30. kola HT Prve lige. Najviše se čekala kaznu Stanku Juriću koji se nakon pobjede u derbiju protiv Rijeke popeo među navijače i poveo pjesmu.

Kasnije je Jurić objasnio da on nije poveo sporne stihove, već sami navijači. Na kraju je kažnjen s 5000 kuna zbog ''povredi odredbi Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika'', kako stoji u izvještaju Disciplinskog suca.

Klakočer je još jednom ove sezone, peti put, zatvorio Poljud. Ovaj put zbog paljenja pirotehničkih sredstava, ali i neprimjerenih skandiranja tj. istih prekršaja koji su se skupljali posljednjih mjeseci, a zbog kojih je dva puta bila zatvorena sjeverna tribina. Ukoliko se Splićani neće žaliti, prazne tribine bit će protiv Intera 4. svibnja.

''Na utakmici Hajduk - Rijeka u više navrata od strane navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je paljenje preko 40 pirotehničkih naprava, a posebno u periodu od 67. do 76. minute kada su upaljene 33 baklje pri čemu ih je šest ubačeno na tartan stazu te su zapaljene dvije sjedalice na tribini. Također, u više navrata tijekom utakmice na sjevernoj tribini stadiona evidentirana su skandiranja neprimjerenog i rasističkog sadržaja. Zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a i učestalog ponavljanja istih na prvenstvenim utakmicama u tekućem prvenstvu HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem prve slijedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na Gradskom stadionu Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 70.000 kuna.''

Karlo Primorac, predstavnik NK Osijek koji je udaljen s klupe u 90.+2 minuti utakmice Istra 1961 – Osijek zbog neprimjerenog komentiranja odluka i vrijeđanja sudaca kažnjen je s dvije utakmice zabrane obavljanja funkcije i novčanom kaznom od 1000 kuna (članak 53.b DP HNS).

Samir Toplak, trener NK Inter-Zaprešić udaljen je s klupe u 90. minuti utakmice Inter Z. – Gorica zbog učestalog prigovaranja sucu (treće udaljenje tijekom prvenstva) te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna (članak 53.a DP HNS).

Sa p 5000 kuna kažnjeni su HNK Gorica, NK Inter-Zaprešić i NK Slaven Belupo zbog momčadskih prekršaja kažnjivih po članku 54. DP HNS.
 

Više o