Nogomet
Nogomet

HNL-ova ikona briljira u Kini: Zabio u senzacionalnom rušenju prvaka pa dobio nagradu za igrača kola

Mile Škorić, bivši kapetan Osijeka i hrvatski reprezentativac, zabio je drugi pogodak u dresu Cangzhoua.

Arijan Ademi i Mile Škorić (Foto:Davor Javorovic/Pixsell)

Mile Škorić, bivši kapetan Osijeka, sjajno se snašao u Kini. U desetom nastupu za svoj Cangzhou stigao je do drugog pogotka, i to protiv aktualnog prvaka Wuhana.

Prvak je bolje otvorio susret i poveo pogotkom Weija u prvoj minuti susreta, ali domaćini su uspjeli sve preokrenuti. Škorić se preselio iz posljednje linije na mjesto defanzivnog veznog i zabio za poravnanje rezultata u 70. minuti.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Deset minuta kasnije Changzhou je zabio za 2:1 i velika tri boda za skok na 11. mjesto prvenstvene tablice. Bila je ovo iznenađujuća pobjeda Canzghoua, a upravo je HNL-ova ikona imala ključnu ulogu u rušenju prvaka. Zbog toga je proglašen najboljim igračem 10. kola kineske Super lige.

Nakon dugih 14 godina i 333 utakmice u dresu Osijeka Škorić se prije mjesec dana preselio u Kinu. Potpisao je ugovor na dvije godine s opcijom produljenja na dodatnih godinu dana.

U nedavnom razgovoru za Dnevnik Nove TV usporedio je hrvatski i kineski nogomet.

"Nažalost, puno su bolji uvjeti nego u HNL-u. Baš prije koji dan igrali smo pripremnu utakmicu na stadionu koji prima 60 tisuća ljudi, jako dobar stadion, svlačionice, teren, sve sve super", otkrio je Škorić.