Nogomet
Nogomet

Trener Hajduka objasnio zbog čega je povukao najčudniji potez utakmice protiv Galatasarayja

Splićani ove nedjelje na Poljudu dočekuju Varaždin u sklopu šestog kola Hrvatski Telekom Prve lige.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nakon ispadanja iz Europe, Hajduk se okreće domaćem prvenstvu gdje u sklopu šestog kola HNL-a ove nedjelje na Poljudu dočekuje Varaždin.

Ipak, mnogima je još uvijek u mislima utakmica protiv Galatasarayja gdje su Splićani 70-ak minuta bili ravnopravan suparnik i promašili dvije velike prilike i nekoliko poluprigoda.

Opći je dojam kako se Hajduk u Istanbulu raspao onog trenutka kada je trener Hari Vukas iz igre odlučio povući Stanka Jurića u 74. minuti, do tog trenutka najboljeg igrača Splićana. Samo tri minute kasnije Hajduk je kapitulirao...

"Znate i sami koliko je Stanko sa svojom energijom i pokrivanjem terena bitan za Hajduk. Međutim, došlo je do objektivnog pada, nije mogao nastaviti. On je poštenjačina i određenim trenucima ne zna kalkulirati s potrošnjom energije, uvijek daje svoj maksimum i morali smo ga mijenjati", izjavio je Vukas, naglasivši:

"Da ne bi netko mislio da živimo na lovorikama, mi smo ispali. Ali, temelj imamo i na osnovu toga možemo graditi nešto više. Pokazali smo da se može, poslije ovakve utakmice ne smijemo ići ispod toga."

O očekivanjima od nedjeljnog dvoboja protiv Varaždina Vukas je rekao:

"Varaždin je ozbilja ekipa, dosta su se konsolidirali nakon korone. Imaju pokretljive igrače prema naprijed, naš pristup mora biti na visokom nivou da bi se utakmica dobila."