Nogomet
Nogomet

Hajduk službeno potvrdio: Ponajbolji klupski veznjak prodan u Parmu!

U miru i tišini sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius radi na velikoj rekonstrukciji igračkog kadra.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Hajduk je na svojoj službenoj stranici objavio da Stanko Jurić prelazi u Parmu! Postignut je dogovor o transferu te će veznjak koji ovo ljeto slavi 25. rođendan karijeru nastaviti u redovima slavnog talijanskog kluba.

Koliki je iznos odštete koji će Talijani platiti Hajduku, sukladno uobičajenoj proceduri to nije objavljeno.

Jurić je stigao u Hajduk iz Dugopolja početkom 2018. godine, a debi za prvu momčad čekao je do ljeta i 2. pretkola Europske lige u kojem su Bijeli gostovali kod Slavije u Sofiji. Ušao je s klupe u sedmoj minuti susreta, a već u 24. minuti postigao je pogodak za 1:0. Hajduk je u toj utakmici na koncu slavio s 3:2 protiv bugarske momčadi te kasnije u drugoj utakmici potvrdio prolazak u sljedeću fazu natjecanja.

Nikoličius: Njegovu energiju i srčanost neće biti lako nadoknaditi

Sveukupno je 24-godišnji veznjak odigrao 93 službene utakmice za Hajduk, od čega je 72 započeo u prvom sastavu. Zabio je pritom osam golova i upisao pet asistencija. Posljednji susret odigrao je protiv Lokomotive na Poljudu, bila je to ujedno i zadnja prvenstvena utakmica, Hajduk je pobijedio s 2:0, a Jurić je asistirao Marku Livaji za prvi pogodak.

"Stanku iz sveg srca zahvaljujemo na svemu što je dao za ovaj Klub. Njegovu srčanost, doprinos i energiju neće biti lako nadoknaditi. Znamo što mu znači Hajduk kao djetetu ovog grada, a što je uvijek pokazivao na terenu. Želimo mu svu sreću i uspjeh u njegovu novom klubu te se nadamo da će se jednom vratiti u svoj Hajduk", kazao je sportski direktor Bijelih Mindaugas Nikoličius nakon potvrde transfera.

"Žao mi je što idem, ali ova je odluka najbolja za Hajduk"

Stanko se od Hajduka oprostio emotivnom porukom:

"Želim zahvaliti svim trenerima, navijačima, doktorima, fizioterapeutima, oružarima, tetama spremačicama, svima u Klubu s kojima sam proveo prekrasne tri i pol godine. Više od toga, igranjem za Hajduk ostvario sam svoj san, ovaj Klub je za mene uvijek predstavljao ogromnu emociju, a ja sam tu emociju nastojao živjeti na terenu u svakoj utakmici. Bilo je dobrih i loših trenutaka na tom putu, ali znam da sam za Hajduk uvijek davao sve što mogu. Žao mi je što idem, ali ova je odluka najbolja za Hajduk, a ako je najbolja za Hajduk, onda je i za mene. Nadam se da ću se jednog dana vratiti u Hajduk kao još bolji igrač. Postoje dobri klubovi, bolji klubovi, svakakvi klubovi. Klubovi u kojima svatko od nas želi igrati i čije dresove kupujemo kao djeca. Hajduk meni nije ni dobar ni bolji klub. On je prva ljubav. On je priča za sebe."