Nogomet
Nogomet

VIDEO Poljud zasjao u novom ruhu za 111. rođendan Hajduka: Pogledajte kako sada izgleda interijer stadiona

Hajduk je za 111. rođendan preuredio interijer poljudskog stadiona.

Galerija

Ove nedjelje nogometaši Hajduka proslavili su 111. rođendan pobjedom protiv Slaven Belupa s 3:1 u susretu 23. kola Prve HNL na Poljudu pred 10 tisuća navijača.

Iako se već duže vrijeme priča o potrebi renovacije derutne krovne konstrukcije poljudskog stadiona u koju nije ulagano desetljećima, praktički od 1979. godine kada je izgrađen stadion za potrebe Mediteranskih igara u Splitu, za to su ipak potrebni veći novci.

Novi interijer poljudskog stadiona

Spominjao se tako iznos od 100 milijuna kuna, zbog čega je već prošla garnitura u Hajduku odlučila aplicirati na europske fondove. Tada je rečeno da bi oko 102 milijuna kuna trebalo za obnovu krovišta, dok bi za izgradnju muzeja podno istočno tribine trebalo utrošiti oko 44 milijuna kuna.

A da to ne ostane mrtvo slovo na papiru, pobrinula se uprava na čelu s predsjednikom Lukšom Jakobušićem koja je odlučila "osvježiti" utrobu poljudskog stadiona koja je zasjala u novom, modernijem ruhu za 111. rođendan.

Ovo je tek prva faza preuređenja Poljuda

Tako je redizajniran interijer Bijelog salona, hodnika koji vodi prema loži gdje je postavljen i novi most, a potpuno novo lice dobile su prostorije Uprave Kluba, otkriva splitski klub na svojoj službenoj internetskoj stranici.

Također, postavljene su fotografije svih nogometaša koji su odigrali više od 350 utakmica Hajduka, a u uredu Uprave postavljeni su gipsani postamenti braće Kaliterna, kao i legendarnog Kokeze. Osim njih, u uredu predsjednika Uprave nalazi se mali postamenti spomenika Matošiću i Vukasu.

Inače, iz Hajduka naglašavaju da je ovo tek prva faza preuređenja, a da će na ljeto krenuti preuređenje drugih dijelova unutrašnjosti stadiona.

Kako to izgleda možete vidjeti OVDJE.

Fantastična akcija za prvi pogodak Hajduka

Tablica Prve HNL

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Više o