Nogomet
Nogomet

Hajduk pobijedio Fenerbahče, senzacionalni Bruno Durdov opet zabio sjajan gol

Hajduk i Fenerbahče u Grazu su odigrali prijateljsku utakmicu koja je bila puna naboja.

Bruno Durdov (Foto:Damir Krajač/Cropix)

U prijateljskoj utakmici, posljednjoj prije povratka s ljetnih priprema u Split, nogometaši Hajduka svladali su Fenerbahče s 1:0, a pogodak odluke postigao je Bruno Durdov.

Senzacionalni mladi Kaštelanin, koji ima samo 16 godina (u prosincu će proslaviti 17. rođendan) postigao je sjajan gol drugi dan zaredom.

Hajduk je u srijedu igrao protiv ukrajinskog Rukha iz Lavova i tu je utakmicu također prelomio Durdov - lažnjakom i krasnim udarcem s ruba šesnaesterca.

Dan kasnije, opet malo remek-djelo ovog 16-godišnjeg desnog krila. U šesnaesterac Turaka ubacio je Dario Melnjak, a tamo je Durdov primio loptu, lažnjakom izbacio svog čuvara i potom svojom slabijom, desnom nogom, matirao Fenerbahčeova vratara Irfana Cana koji je na poluvremenu zamijenio Dominika Livakovića.

Bila je to četvrta pripremna utakmica Hajduka pod vodstvom novog trenera Gennara Gattusa te druga pobjeda nakon trijumfa protiv ukrajinskog Rukha iz Lavova (3:1). Protiv slovenskog Radomlja Splićani su upisali poraz (0:1), te remi s ukrajinskim Šahtarom (1:1).

Momčad, stručni stožer i cjelokupna delegacija Hajduka se nakon ove utakmice vraća u Split gdje će nastaviti s treninzima uoči službenog početka sezone koja će za Hajduk startati 25. srpnja, prvom utakmicom drugog pretkola Konferencijske lige protiv HB Torshavna s Farskih Otoka.

Ta će se utakmica igrati na Poljudu, a uzvrat će biti 1. kolovoza na Farskim Otocima.

VIDEO Novo remek djelo Hajdukova dragulja: Fenomenalnim lažnjakom izbacio nesuđenog dinamovca i pogodio iz teške pozicije

VIDEO Mourinho ušao u teren i smirivao Livaju: Pogledajte kako je sve počelo