Nogomet
Nogomet

Svi oko Hajduka željni su ozbiljnog europskog skalpa, neka lanjski posrtaj bude upozorenje

Pred nogometašima Hajduka uzvratna je utakmica trećeg pretkola Konferencijske lige. Splićani sutra u Guimaraesu protiv domaće Vitorije brane prednost od 3:1 iz prve utakmice. Susret je najavio iskusni veznjak Lukas Grgić.

Na Poljudu su prošlog tjedna postavljeni čvrsti temelji, ali sutra u Guimaraesu treba dovršiti posao. Hajduk je na sjever Portugala donio opipljivu prednost od dva gola, ali - što je navijače posebno oduševilo – uz uvjerljivu igru.

"Radimo dobro, rezultat nas ide. Mislim da smo i pokazali protiv Vitorije da napredujemo i u igri, ne samo da kažemo da nas ide rezultat. I tako idemo da nastavimo sve to", poručio je Lukas Grgić.

Svi oko Hajduka željni su ozbiljnog europskog skalpa nakon dugo vremena, a lanjsko iskustvo – kada je Hajduk prosuo prednost od dva gola protiv skromnog Tobola – jasno je upozorenje uoči uzvrata u Portugalu.

"Mislim da smo dosta iskusni, da nema prostora za opuštanje. Vrlo ozbiljan protivnik, imamo respekt prema toj ekipi. Čeka nas sigurno drugačija utakmica nego na Poljudu, ali mi smo spremni, nećemo se sakrivati i dat ćemo sve od sebe da prođemo dalje u plasman u play off."

Vitoria Guimaraes je za vikend pobjedom otvorila portugalsko prvenstvo, što je podiglo optimizam euforičnih navijača. Publika na stadionu Afonso Henriques velika je snaga Hajdukova protivnika, s čime su Splićani itekako upoznati. 

Kao što su Portugalci upoznati s kvalitetama Lukasa Grgića, kojeg su tamošnji mediji posebno izdvojili.

"Ne pratim puno portugalske medije, nikako i ne pratim. Koncentriram se na svoju igru, kako mogu najbolje pomoći ekipi da dođemo do uspjeha. Sve drugo me ne zanima, neka pišu što žele", poručio je Grgić.

I neka Hajduk i sljedeći tjedan ode put Pirineja. Villarreal čeka...