Nogomet
Nogomet

Hajduk dogovorio transfer prvotimca u Serie A za tri milijuna eura: ''Istina je''

Ardian Ismajli sljedeće će sezone igrati u novom talijanskom prvoligašu Speziji.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Čini se kako je Hajduk napokon dobio ponudu za Ardiana Ismajlija koja je zadovoljila sve na Poljudu. Dugo se pričalo o njegovom odlasku, naročito u Serie A i to je sada napokon riješeno.

Kako piše albanski portal Panorama, 23-godišnji standardni član udarne postave Albanije i splitskog Hajduka seli u novog talijanskog prvoligaša Speziju. To je albanskom mediju potvrdio Ismajlijev agent, Erkan Sulejmani.

''Istina je, nakon tri dana pregovora odlučili smo da Ardian ide u Speziju. U igri je bio i Benevento, ali Spezia je zadovoljila naša potraživanja kao i ona Hajduka,, poručio je Sulejmani, inače menadžer i Thomasa Lemara iz Atletico Madrida.

Ugovor je potpisan na četiri godine, a Hajduku će pripasti tri milijuna eura, dok će Ismajli zarađivati oko milijun eura godišnje.

U Hajduk je stigao prije četiri godine kao 19-godišnjak te je upisao ukupno 93 nastupa za splitske Bijele.

Ismajli će biti predstavljen u novom klubu kada se vrati s reprezentativnih obaveza gdje ga vodi bivši trener Hajduka i danas albanski izbornik, Edoardo Reja.

Morat će još netko biti prodan

Hajduk sada ostaje na stoperskim pozicijama na talentiranom Mariju Vuškoviću, koji je također na meti mnogih inozemnih klubova te Bugarinu Kristianu Dimitrovu koji je odigrao svih 90 minuta za svoju reprezentaciju u Ligi nacija protiv Irske (1:1). Tu su još Nihad Mujakić i Stipe Radić kao alternative u obrani., ali i Stefan Simić kojeg je Igor Tudor bio praktički otpisao.

Na Poljudu će do kraja rujna morati prodati još nekoga kako bi napunili klupski budžet za ovu sezonu u kojoj se ne može računati na novac od marketinga i ulaznica. Situacija je takva da su u izlogu svi, a  najviše interesea ima za Vuškovića i Čolinu.