Nogomet
Nogomet

Sjajni Hajdukovi juniori čekaju suparnika: Evo tko je sve u ždrijebu, Poljud bi mogao gorjeti

Juniori Hajduka plasirali su se u osminu finala UEFA-ine Lige prvaka mladih.

Bakljada Torcide (Foto:Vladimir Dugandžić/Cropix)

Juniori Hajduka pobjedom protiv Šahtara i ulaskom u osminu finala juniorske Lige prvaka zaokružili su fenomenalan proces koji traje u posljednje dvije-tri godine u Akademiji Luka Kaliterna na Poljudu.

Posljednje dvije sezone juniori Hajduka su prvaci Hrvatske i u oba navrata su uspjeli prezimiti u juniorskoj Ligi prvaka, a ovaj put su otišli i korak dalje u odnosu na lani.

Podsjećamo, u veljači prošle godine ispali su na Poljudu od Atletico Madrida nakon jedanaesteraca, ali sada su igrači koje vodi Marijan Budimir uspjeli eliminirati i treći klub u ovoj sezoni te se plasirati među 16 najboljih u Europi što je zbilja sjajan uspjeh.

S kim će igrati u osmini finala, bit će poznato u ponedjeljak 13. veljače kada će se u sjedištu UEFA-e u Nyonu održati ždrijeb.

Mogao bi pasti europski rekord

Poslije utakmice oduševljeni trener Budimir izrazio je samo jednu želju za ždrijeb:

"Koga god izvukli, samo bih volio da igramo na Poljudu. Ako je Deportivo na utakmicu juniorske Lige prvaka mogao privući 15-20 tisuća gledatelja, onda mi možemo i više, možemo srušiti i taj rekord", poželio je Budimir.

Hajduk će kao klub iz dijela ždrijeba za prvake država u osmini finala igrati protiv nekog od klubova čiji su juniori bili pobjednici skupina u Ligi prvaka. Popis potencijalnih protivnika mladih splitskih nada je zbilja impresivan.

Termini su utorak 28. veljače ili srijeda 1. ožujka. Igra se na jednu utakmicu i upravo zato je trener Budimir poželio da Hajduk bude izvučen da igra na Poljudu. Ne sumnjamo da bi u tom slučaju Torcida priredila istinski spektakl.

Juniorska Liga prvaka, osmina finala:

NOSITELJI

Liverpool
Manchester City
Atletico Madrid
Barcelona
Real Madrid
PSG
Milan
Sporting Lisabon

NENOSITELJI

Red Bull Salzburg
Genk
Hajduk Split
Borussia Dortmund
Ajax
AZ Alkmaar
Porto
Ruk Lavov