Nogomet
Nogomet

Hajduk će u borbi za naslov bodriti i navijači Crvene Zvezde, postoji i vrlo dobar razlog zašto

Sezone europskih nogometnih liga tek su započele, a već se vrše kalkulacije za prestižna mjesta koja daju direktnu kvalifikaciju za Ligu prvaka.

Hajduk - Šibenik (Foto:Duje Klaric)

Nova reformirana Liga prvaka, u svom proširenom izdanju, na osnovu UEFA koeficijenta otvorila je mjesto za direktnu kvalifikaciju još jednog kluba u elitno europsko natjecanje.

Iako su domaća prvenstva diljem Europe tek na početku, već se vrše određene kalkulacije konkurirajućih klubova o tome što je potrebno za direktnu kvalifikaciju.

Dinamo je trenutno drugi na navedenoj listi, iza škotskih velikana Rangersa, ali postoji uvjet koji trenutno spriječava oba kluba da osiguraju željenu poziciju.

Taj uvjet glasi da klub s najvećim koeficijentom mora biti prvak svog domaćeg prvenstva. Rangersi trenutno zaostaju za Celticom, a u hrvatskom prvenstvu vodeću poziciju trenutno zauzima Hajduk.

Ispod vodećeg dvojca nalaze se Shakhtar Donetsk, RB Salzburg i Olympiacos, a niti jedan od navedenih kluba trenutno ne drži prvo mjesto u svojim domaćim prvenstvima.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Odmah ispod nalazi se Crvena Zvezda koja je izjednačena s FC Kopenhagenom. Međutim, oni također nisu prvi u domaćem prvenstvu tako da bi kako stvari sada stoje, Zvezda dobila direktnu kvalifikaciju u Ligu prvaka.

Naravno, sezona je još u ranoj fazi te se mnogo toga može promijeniti, ali kako stvari stoje, najveću prepreku Zvezdi predstavlja Dinamo koji je osvojio 18 od zadnjih 19 naslova.

Celtic je veliki favorit u Škotskoj, Salzburg je trenutno u velikoj rezultatskoj krizi, a konkurencija u Ukrajini i Grćkoj je jača nego prijašnjih godina.

Dinamovci strahuju od gubitka mlade zvijezde na zimu: "Ni Baturina ne bi pristao na to"

Najpoznatiji teniski turnir na svijetu od sljedeće godine više neće imati linijske suce

Skandal trese Tursku, oglasio se i odvjetnik sutkinje: "Snimku je kreirala umjetna inteligencija"

Standings provided by Sofascore