Nogomet
Nogomet

Grci reagirali na ždrijeb, u prvom planu je isključivo Marko Livaja

Grčki mediji na zanimljiv su način prokomentirali potencijalne protivnike AEK-a u play-offu Konferencijske lige.

Marko Livaja i Gennaro Gattuso (Foto:Damir Krajac / CROPIX)

Svladaju li u trećem pretkolu Konferencijske lige momčad Ružomberoka, nogometaši Hajduka u play-offu će igrati s boljeg iz ogleda Noah-AEK.

Grčka momčad je tu veliki favorit, a čini se da hrvatski klubovi jednostavno ne mogu bez Grka. Nadamo se samo da je napokon došlo vrijeme da ih se krene prolaziti. 

Livaja ostavio ogroman trag u Grčkoj i AEK-u

Uvijek je zanimljivo vidjeti kako su na nešto tako reagirali grčki mediji, koji bi trebali biti posebno oprezni nakon prošlogodišnjih izgreda prije utakmice AEK-a i Dinama.

No, trenutno su u prvi plan stavili potencijalne protivnike, gdje im posebno zanimljivo izgleda Hajduk. Uostalom, glavna zvijezda Splićana je ne tako davno igrao sjajno baš u dresu žuto-crnih iz Atene.

"Hajduk je klub našeg dobrog poznanika Marka Livaje, ali i jako velikih imena, poput Ivana Perišića te Ivana Rakitića, koji se pridužio ovog ljeta", pišu iz Gazzette.hr, posebno se osvrnuvši na Livaju:

"Livaja je došao u Hajduk nakon što nas je prije tri godine napustio. Prošla mu sezona nije bila produktivna kao jedna ranije, no evo je sjajno startao, s dva gola i jednom asistencijom u tri nastupa."

Njima je Hajduk veliki favorit protiv Slovaka

SDNA.gr je napravio široki profil, gdje su se posebno osvrnuli na veliko Hajdukovo trenersko ime.

"Ove godine Hajduk je doveo Gennara Gattusa na klupu. Velika zvijezda je nitko drugi doli Ivan Rakitić. Ono zajedničko Hajduku i AEK-u je Marko Livaja, nekadanji as momčadi, dio šampionskog tima iz 2018. godine. Hajduk u  Europi ima raznih slika. Odigrali su 230 utakmica, upisali 99 pobjeda, 42 neodlučena susreta i 89 poraza, uz gol razlike 238-291. Protiv Grka imaju lošu tradiciju, u osam utakmica svladali su tek OFI, 1986. godine, s 4:0 na domaćem terenu", stoji u njihovoj analizi.

Svi zapravo pišu vrlo slično, a odlučili smo izdvojiti još sport-fm.gr.

"Hajduk je veliki favorit u tom ogledu, a glavni igrač im je bivša zvijezda AEK-a, Marko Livaja, koji je u tom klubu odigrao 147 utakmice te upisao 42 gola i 27 asistencije te se iskazao kao jedan od ljubimaca tribina. Trener im je legendarni talijanski veznjak Gennaro Gattuso, koji je prošle sezone igrao protiv AEK-a kao trener Marseillea. Drugi su najveći klub u državi, a osim Livaje imaju dvije domaće zvijezde, Ivana Perišića i Ivana Rakitića te velikog talenta Rokasa Pukštasa" napisali su.