Nogomet
Nogomet

Gorica nakon Poljuda upisala i prvu pobjedu pred svojim navijačima, Zwolinski prvi strijelac HNL-a

U prvoj utakmici subotnjeg programa 5. kola Prve HNL Gorica je pred svojim navijačima svladala Rudeš s 2-0 (1-0) i tako došla do druge uzastopne pobjede u prvoligaškom društvu, a prve na domaćem terenu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Gorica je povela u 11. minuti, a strijelac je bio Mario Marina, dok je konačnih 2-0 postavio Poljak Lukasz Zwolinski u 70. minuti.

Gorica se pobjedom učvrstila na petom mjestu ljestvice Prve HNL sa sedam bodova, dok je Rudeš sa samo jednim bodom iz pet nastupa sa predzadnjeg mjesta preselio na začelje. Vodeća Rijeka ima 10 bodova, baš kao i Osijek, Lokomotiva i Dinamo. Upravo će Dinamo i Lokomotiva na Maksimiru odigrati drugu utakmicu subotnjeg programa, a dvoboj započinje u 21 sat.

Nogometaši Gorice nisu protiv Rudeša ponovili pogreške iz dvoboja sa Slaven Belupom i zaprešićkim Interom, kad su u završnicama obe utakmice gubili prednost pa umjesto šest bodova iz ta dva susreta izvukli tek jedan.

Već u 11. minuti domaća momčad je došla do prednosti, kad je svoj prvi pogodak za novog prvoligaša postigao Mario Marina. Mogla je Gorica već u prvom poluvremenu povećati prednost, a najveću priliku propustio je Kristijan Lovrić, kad mu je u situaciji "tri na jedan" vratar Rudeša Dominik Picak obranio udarac iz neposredne blizine.

Momčad Sergeja Jakirovića nastavila je i u drugom poluvremenu opsjedati gostujuća vrata, a njihova incijativa je donijela željeni rezultat u 70. minuti. Tada je Poljak Lukasz Zwolinski odmjerenim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio donji lijevi kut Rudešovih vrata, što mu je četvrti pogodak u ovoj sezoni te je izbio na vrh ljestvice najboljih strijelaca Prve HNL.

Utakmicu na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici pratio je 1731 gledatelj, a sudio je Damir Batinić iz Osijeka.

Strijelci: 1-0 Marina (11), 2-0 Zwolinski (70)

Rezultati by SofaScore

Više o