Nogomet
Nogomet

Poznati hrvatski klub ide u privatizaciju: Pronašli ulagača koji je spreman uložiti milijune eura

Gorica bi uskoro trebala dobiti privatne vlasnike, koji navodno namjeravaju uložiti značajna sredstva u velikogorički klub…

Gorica - Rijeka (Foto:Damir Krajac / CROPIX)

Još jedan klub iz elitne hrvatske lige ide u privatizaciju, odnosno u preoblikovanje u sportsko dioničko društvo. Nakon Rijeke, Osijek, Hajduk i Istre, to bi uskoro trebala napraviti i Gorica.

Tajne luksuzne jahte Cristiana Ronalda: Evo koliko stoji kupnja i održavanje

Proces će formalno početi nakon sjednice Skupštine kluba koja će biti održana u ponedjeljak. Na njoj bi se službeno trebao odobriti početak preoblikovanja, barem tako najavljuje predsjednik Gorice Nenad Črnko, koji tvrdi da je sve dogovoreno s ulagačima čiji identitet zasad ne želi otkriti.

Gorica ide u privatizaciju

"Finiširali smo ugovor, a Skupština će definirati i odobriti ulazak budućih partnera u klub. Taj će partner osigurati budžet za ovu sezonu, a vjerujem da će u travnju, a najkasnije u svibnju sljedeće godine, uzimajući u obzir realne rokove i procese u preoblikovanju kluba u sportsko dioničko društvo, HNK Gorica dobiti novog većinskog vlasnika! To će osigurati i svjetliju budućnost velikogoričkog nogometa", otkrio je Črnko u razgovoru za Sportske novosti.

FOTO Mateo Kovačić vratio se u klub i oduševio navijače odjevnom kombinacijom: Stathame, jesi li to ti?

Črnko je dugo tražio poslovne partnere koji su voljni uložiti u Goricu i čini se da ih je pronašao. Ambicije novih vlasnika navodno su poprilične. Spominju se ulaganja milijuna eura, od momčadi do izgradnje kampa za mlađe uzraste, pa možda i renovacije stadiona. U aktualnom je trenutku za Goricu najvažnije što će uskoro dobiti financijsku injekciju kojom će pozatvarati nastale rupe i konsolidirati poslovanje.

Pronašli ulagača, Slovenci spominju Manadrića 

Kompletan proces ulaska novih vlasnika trebao bi se završiti u travnju iduće godine. Črnko će do tada držati čelno mjesto kluba, a poslije toga će o svemu odlučivati novi vlasnici. O kome se točno radi, još se ne zna. Navodno već imaju svoje ljude u Skupštini Gorice, tako da jako dobro poznaju situaciju u klubu i očito ništa ne prepuštaju slučaju.

Slovenski mediji pišu da se radi o Milanu Mandariću, poznatom srpskom biznismenu koji se obogatio u SAD i Velikoj Britaniji. Mandarić je obiteljski jednim dijelom podrijetlom iz Like, barem je tako govorio. Mandarić je već ulagao u nogometu, držao je neke engleske klubove, a bio je i u Ljubljanskoj Olimpiji.  

Uglavnom, priča je ozbiljna i trebala bi se realizirati. Čini se da neće ostati samo na šupljim najavama, lažnim, pa i komičnim obećanjima, kako je to recimo već godinama u mnogima hrvatskim klubovima, primjerice u bivšem elitnom ligašu vinkovačkoj Cibaliji, koja je ovih dana zbog sličnih razloga pobudila pažnju šire javnosti. Sumnje u novu komediju obistinile su se kada se doznalo tko je aspirant za kupnju kultnog slavonskog kluba. Nadajmo se da tako neće biti i s Goricom.