Nogomet
Nogomet

Gorica razbila Hajduk i maksimalno zakomplicirala utrku za mjestom koje vodi u Europu!

U prvoj subotnjoj utakmici Prve HNL Gorica je pred svojim navijačima s uvjerljivih 3:0 slavila protiv Hajduka.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Najveće iznenađenje sezone u Prvoj HNL Gorica kreirala je još jedno iznenađenje u završnici sezobe. U Velikoj Gorici je pao Hajduk i to s uvjerljivih 3:0Miya je postigao dva pogotka, a Zwolinski jedan u velikoj pobjedi velikogoričkog sastava.

To ujedno znači da Splićani u četiri međusobna ogleda u ovoj sezoni protiv novog prvoligaša nisu uspjeli upisati nijednu pobjedu. Gorica je slavila u dva navrata i dva puta remizirala s Hajdukom. 

Pobjednik dvoboja mogao je biti riješen već u prvih 15 minuta u kojima su domaćini stvorili tri izrazite prigodne za pogodak od kojih je onu u 11. minuti iskoristio Miya i doveo domaće u vodstvo.

Do kraja poluvremena Hajduk je imao terensku inicijativu ali nije stvorio niti jednu izrazitu prigodu za postizanje gola. U sučevoj nadoknadi Tudor u šesnaestercu neoprezno ruši Lovrića, a najstrožu kaznu u vodstvo domaćih od 2:0 pretvara Poljak Zwolinski.

U prvoj akciji u drugom poluvremenu Miya koristi zbunjenost u obrani gostiju i iz blizine u 47. minuti postiže svoj drugi gol kojim je potvrdio zasluženu pobjedu Gorice.

Hajduk je i drugom dijelu utakmice imao više loptu u svom posjedu, ali su domaćini iz kontranapada stvorili nekoliko izglednih prigoda iz kojih su mogli "majstorima s mora" nanijeti i uvjerljiviji poraz.

Najbliže pogotku gosti su bili u 62. minuti kada je oštar udarac Stanka Jurića sa udaljenosti od 20-ak metara zaustavila stativa.

Utakmica je isto tako bila važna u utrci za mjesta koja vode u Europu iduće sezone. Ovom pobjedom Gorica se približila Hajduku na samoj jedan bod uoči posljednjih pet kola. 

Rezultati by SofaScore

 

Više o