Nogomet
Nogomet

Vrsaljko sve bliže transferu u redove velikana: Posao gotov već sljedećeg tjedna?

Ionako brojna hrvatska kolonija u talijanskom velikanu mogla bi dobiti novog člana.

Šime Vrsaljko (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Službena stranica uglednog talijanskog novinara Gianluce Di Marzija piše kako je Šime Vrsaljko sve bliže transferu u Inter.

Presudna je navodno Vrsaljkova želja da zaigra za Nerazzurre. Posljednji kontakti klubova bili su pozitivni, a Inter bi Vrsaljka volio već u ponedjeljak ili utorak dovesti u Milano na liječničke preglede. Rasplet te priče očekuje se tijekom vikenda.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Odšteta bi trebala biti 25 milijuna eura. Vrsaljko bi formalno prvu godinu proveo na posudbi koju bi Inter platio sedam milijuna eura, a ostalih 18 uplatio bi sljedeće sezone.

Ostvari li se taj transfer, Interova hrvatska kolonija u novoj bi sezoni imala tri igrača. Vrsaljko bi se u redovima talijanskog velikana pridružio Ivanu Perišiću i Marcelu Brozoviću.

Vrsaljko dobro poznaje talijanski nogomet budući da je tri sezone proveo u Seriji A – jednu u Genovi i dvije u Sassuolu, iz kojeg je ostvario transfer u Atletico Madrid, čije boje brani posljednje dvije sezone.

Prema Transfermarktu, Atletico je Vrsaljka platio 16 milijuna eura, a sad bi mogao ostvariti osjetan profit. Desni bek hrvatske reprezentacije jedan je od igrača kojima je porasla vrijednost nakon srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu. 

Inter će u nadolazećoj sezoni prvi put nakon sezone 2011./2012. igrati Ligu prvaka.