Nogomet
Nogomet

Gattuso se naljutio nakon Osijeka: "Zašto se nakon ovakve utakmice postavlja takvo pitanje"

Hajduk je pobjedom protiv Osijeka (1:0) skočio na drugo mjesto SHNL-a.

Gennaro Gattuso (Foto:Tom Dubravec / CROPIX)

Gennaro Gattuso bio je zadovoljan nakon pobjede svog Hajduk protiv Osijeka (1:0) u susretu petog kola SHNL-a na Poljudu, ali ponovno ga je naljutilo pitanje jednog novinara koji je konstatirao da je prvo poluvrijeme bilo loše:

"Koliko je danas Osijek imao udaraca? Što se dogodilo u prvom dijelu? Ne znam, mislim da smo odigrali odličnu utakmicu u defanzivnom dijelu. Mislim da je previše da se nakon ovakve utakmice postavlja takvo pitanje."

"Svidjela mi se ova utakmica, možda je Osijek lošiji nego ranije, ali dobro stoje na terenu. Bila je to naša zrela izvedba. Pohvalio bih naše veznjake, jedan istrči, a drugi ga pokriva."

Gattuso se osvrnuo na ljetni mercato, stigao je Stipe Biuk, a otkrio je očekuje li još neko pojačanje:

"Prije dva tjedna mi je rečeno da moramo prodavati, da će teško itko doći, no posljednja dva-tri dana mi je Nikola Kalinić rekao da bi se nešto moglo dovesti. Moramo se poboljšati. Tko dolazi ili ne, to su pitanja za Kalinića i predsjednika. Ne znam koliko se može potrošiti. Ako netko dođe, to će biti igrač koji se uklapa u naš budžet", kazao je.

Splićani su dosad skupili 11 od mogućih 15 bodova, a nakon reprezentativne pauze im slijedi gostovanje kod Dinama na Maksimiru:

"Dinamo je jači od nas, idemo u Zagreb s respektom, ali možda smo mogli imati dva boda više. Protiv Lokomotive je utakmica skoro bila riješena, u Puli nije bilo utakmice. Imali smo sedam, osam prigoda, ali to je nogomet."

Za Bijele su zaigrali povratnici Leon Dajaku i Yassine Benrahou:

"Nisu igrali pet, šest mjeseci. Kad igrači ne igraju dugo, onda im treba neko vrijeme da se vrate. Sigurno će nam biti od koristi", zaključio je Gattuso.

VIDEO Pogledajte kako je Torcida ispratila hajdukovce: "Idemo u Zagreb…"

VIDEO Svi su već vidjeli loptu u mreži, a onda je vratar Osijeka izveo čudo!

VIDEO Livaja primio loptu na centru, a onda je krenula sjajna akcija: Pogledajte gol koji je oduševio Poljud