Nogomet
Nogomet

Bale eksplodirao, dobio ovacije pa napao madridske medije: ''Odvratno, trebaju se sramiti''

Gareth Bale odveo je Wales pred vrata Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Wales će možda zaigrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru krajem godine, prvom SP-u nakon 1958. godine. Jedan od najzaslužnijih za to je Gareth Bale koji je Austriji zabio dva pogotka i odveo ih u finale mini-turnira dodatnih kvalifikacija.

U lipnju će svoju utakmicu odigrati Škotska i Ukrajina, a potom pobjednik putuje u Wales na finalnu utakmicu.

Briljirao je nogometaš Real Madrida koji nije bio u konkurenciji za El Clasico prošle nedjelje. Madridski mediji natjecali su se tko će više ocrniti Velšanina, a on im je sve vratio nakon herojske predstave protiv Austrijanaca.

''Parazit'' pokazao što može

Marca je nazvala Balea ''parazitom'' te uz fotografiju nasmijanog Velšanina stavila poruku ''sad te više ništa ne boli'', aludirajući na ozljedu zbog koje nije bio u konkurenciji za El Clasico.

''Ne moram ja njima slati nikakve poruke. To je gubitak vremena. To je odvratno i moraju se sramiti'', rekao je Bale tamošnjim novinarima na pitanje o pisanjima udarnih madridskih medija.

Bale je zabio spektakularan gol iz slobodnog udarca i pokazao kako je i dalje moćan na terenu. Barem kada to želi biti.

''Bila je ovo sjajna utakmica u kojoj smo morali rovariti i iskoristiti naše iskustvo igranja velikih susreta da bi ostvarili ovaj savršeni scenarij.''

Kada je izlazio iz igre dobio je ovacije stadiona.

''Uhvatili su me grčevi. Valjda je to normalno. Sve bi dao za moju zemlju. Ma fantastično, a dobro je i što možemo proslaviti jer nam je druga utakmica tek u lipnju.

''Nije mu lako, ali igranje za Wales mu znači sve. Vidi se da uživa'', dodao je Aaron Ramsey.

Wales, golf, Madrid. Tim redom.

Više o