Nogomet
Nogomet

Francuzi za Olimpijske igre 2024. pripremaju nešto neviđeno, oduševit će svijet

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach bio je među onima koji su pozdravili ideju otvaranja u središtu Pariza.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Tony Estanguet, predsjednik organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Parizu 2024., rekao je 1000 dana prije početka Igara kako planiraju svečano otvaranje Igara 26. srpnja održati samom centru francuske prijestolnice, a ne na olimpijskom stadionu, kako je uobičajeno.

 

"Imamo još puno posla. Imamo još puno toga za koordiniranje, na primjer, s međunarodnim industrijskim udruženjima, uključujući detaljan program igara", rekao je Estanguet, bivši trostruki olimpijski i peterostruki svjetski prvak u kanuu na divljim vodama u intervjuu za francusku javnu televiziju.

VIDEO Šokantna završnica u Koprivnici: Hajduk zamalo stigao dva gola zaostatka, poništili mu gol za bod

Očekuje se da će konačan odgovor o lokaciji svečanog otvaranja Igara biti poznat do kraja godine, a jedna od predloženih opcija je i obala rijeke Seine.

Futsal klub iz Omiša star je samo šest godina, a slavi plasman među 16 u Ligi prvaka

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach bio je među onima koji su pozdravili ideju otvaranja u središtu Pariza. Godine 2018. otvorene su Olimpijske igre mladih u središtu argentinske prijestolnice Buenos Airesa, a Olimpijske igre obično su započinjale svečanošču na stadionima.