Nogomet
Nogomet

Forsiranje koje mnogima nije jasno: "Dokad će on igrati lijevo krilo u Hajduku?"

Anthony Kalik zasad je prva opcija Gennara Gattusa na lijevom krilu nakon odlaska Ivana Perišića.

Poslije razlaza s Ivanom Perišićem, a i ranije, dok je hrvatski reprezentativac još bio u Hajduku, trener Gennaro Gattuso kao prvu opciju na lijevom krilu vidi Anthonyja Kalika. Ovaj 27-godišnji Australac hrvatskih korijena svojim dosadašnjim igrama malo koga je oduševio. Štoviše, sa čuđenjem koje iz tjedna u tjedan na tu odluku iskazuju navijači Hajduka složio se i Ivan Ljubić iz podcasta Utakmicu po utakmicu.

"Dokad ćemo gledati Kalika na lijevom krilu", zapitao se Ljubić i rekao da bi Hajduk trebao rehabilitirati Leona Dajakua koji je otpisan na samom početku ove sezone.

"Ali vidi, ta tvrdoća i taj stav, recimo Dajaku, 26 utakmica, četiri gola, četiri asistencije. Meni je on bio sasvim pristojan i bio bi sad za Hajduk. Plaćaš ga, pa ubaci ga, stavi ga u igru, stalo je i njemu vjerojatno da odigra nešto i da se negdje proda. Nema smisla to, oslabio si momčad", kazao je Ljubić i zaključio:

"Nemaš krilo, nemaš napadača i to su dvije neuralgične točke ovog Hajduka. Nije tu stvar samo novca nego i koliko si umiješan pregovarač."

Cijela nova epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu