Nogomet
Nogomet

Tek debitirali, a već se "proslavili": Engleske nade pozvale djevojke u hotel na Islandu

Englezi su pobjedom otvorili novo izdanje Lige nacija, ali u fokusu im trenutačno nije nogomet, već skandal koji su izazvala dvojica debitanata.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Mladi engleski reprezentativci Mason Greenwood i Phil Foden izbačeni su iz reprezentacije nakon što se pojavila videosnimka na kojoj se vidi kako pozivaju djevojke u svoju hotelsku sobu poslije subotnje pobjede u Ligi nacija nad Islandom u Reykjaviku.

Snimka je objavljena na islandskoj televizijskoj postaji DV nakon što su je djevojke podijelile na Snapchatu u nedjelju.

Kao i ostali engleski igrači, Greenwood i Foden, koji su debitirali u seniorskoj reprezentaciji u pobjedi 1:0 nad Islandom, morali su poštovati strogi zdravstveni protokol vezan za COVID-19.

Southgate ih potjerao iz reprezentacije

Tim protokolom zabranjeno im je sastajanje s drugim osobama izvan engleske reprezentacije tijekom boravka na Islandu.

Engleska u utorak gostuje u Danskoj, gdje igra drugu utakmicu Lige nacija, a i Greenwood i Foden bi mogli propustiti tu utakmicu.

Prema pisanju Daily Maila, nijedan od njih dvojice nije bio na treningu u ponedjeljak, a vrlo se brzo saznalo i zašto: izbornik Gareth Southgate poručio je kako su izbačeni iz reprezentacije i da se s Islanda vraćaju u Englesku, umjesto odlaska s ostalim suigračima u Dansku...