Nogomet
Nogomet

Fenerbahče saznao kaznu za napuštanje terena, mnogi ovo nisu očekivali

Nogometašima Fenerbahčea ipak neće biti oduzeti ligaški bodova nakon incidenta na susretu Superkupa.

Igrači Fenerbahcea napuštaju teren (Foto:Profimedia)

Turski nogometni savez ipak je donio odluku koja bi dovela do još veće napetosti i potencijalnih nereda unutar domaćeg prvenstva.

Fenerbahčeu neće biti oduzeti bodovi nakon izrazito nesportskog poteza koji su napravili prošlog tjedna u susretu Superkupa protiv Galatasaraya.

Napuštanje terena je svakako nesportski potez

Neovisno o tome koji su im razlozi te opravdavate li ih ili ne, napuštanje terena nešto je što ulazi u podosta velike prekršaje.

Naime, Fener je već danima prije tog susreta najavljivao svojevrsni prosvjed zbog nedovoljno žestoke reakcije Saveza na scene iz Trabzona, kad su navijači uletjeli u teren i napali neke igrače, uključujući Dominika Livakovića. Isto tako, bunili su se na termin Superkupa, kao i odabir sudaca.

Na kraju su izašli s juniorima, primili gol u prvoj minuti susreta te nakon toga napustili teren.

U klubu će biti zadovoljni

Savez je na kraju reagirao novčanim iznosom od 115 tisuća eura koji će morati isplatiti. Osim toga, čovjek koji je izveo momčad s terena, član uprave Ahmet Ketenci, dobio je dva mjeseca zabrane obavljanja svojih dužnosti.

Tako će se prvenstvo razriješiti bez oduzimanja bodova. Tamo je Galatasay u prednosti od dva boda ispred Fenerbahčea, koji je unatoč povijesnom ulasku u sezonu te sjajnom rekordu, kiksao više puta od svojih glavnih konkurenata.

 

Standings provided by Sofascore

 

Više o