Nogomet
Nogomet

VIDEO Liverpool šokantno ispao, no priča dana je Portugalac Costa!

Portugalac Helder Costa bio je nerješiva zagonetka za momčad Jürgena Kloppa. Namjestio je oba pogotka i izbacio Redse iz FA Cupa...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nogometaši Liverpoola doživjeli su šokantan poraz i ispadanje u 4. kolu FA Cupa. Redsi su na svom Anfieldu doživjeli poraz od drugoligaša Wolverhamptona, koji trenutno drži tek 18. mjesto u Championshipu. Liverpool, koji je četvrti u Premierligi, je upisao treći uzastopni poraz.

"Krvnik" momčadi Jürgena Kloppa bio je anonimni Helder Costa, 23-godišnji Portugalac koji igra na posudbi iz Benfice. On je najprije u prvoj minuti utakmice izveo slobodni udarac i milimetarski točno pogodio Richarda Stearmana u petercu Liverpoola za 1:0.

Krajem prvog poluvremena puno je igrača domaće momčadi otišlo pred gol Wolvesa što je gostujući sastav iskoristio za kontru. I ponovno je Helder Costa povukao loptu preko polovice igrališta i onda ju kirurški precizno dodao Weimannu koji zaobilazi vratara Kariusa i lako zabija za 2:0.

Costa je imao impresivan trk preko gotovo cijelog igrališta u 10. minuti prvog poluvremena. Liverpool je izveo korner, lopta je bila odbijena do Portugalca, a ovaj se sjurio prema vratima Redsa poput brzog vlaka. Stigao je pred Kariusa, no njegov udarac nije bio precizan.

Liverpool je do kraja pritiskao, ušli su Philippe Coutinho, Daniel Sturridge i Emre Can, ali uspio je samo smanjiti preko Origija.

Klopp je od prve minute odlučio krenuti s velikim brojem mladih igrača i to mu se u konačnici obilo o glavu.