Nogomet
Nogomet

Evo otkud na pomoćnom terenu Istre 1961 "Hajdukove boje"

Pomoćno igralište Istre 1961 je osvanulo u bojama Hajduka.

Pomoćno igralište Istre 1961 (Foto:Regional Express)

Iz Pule stiže zanimljiva fotografija. Pomoćno igralište Istre 1961 na Drosini osvanulo je u ''Hajdukovim bojama'', kako su javili pojedini građani. 

Bili su šokirani činjenicom da je pomoćno igralište u bojama nekog drugog kluba, prenosi Regional Express, ali iz neslužbenih izvora dobili smo objašnjenje o čemu se radi.

Budući da će se 14. i 15. travnja održati Dani nogometa Branko Bubić, u čast istarske nogometne legende, Istra 1961 je u suradnji s Deportivom i La Ligom organizirala turnir za mlađe uzrasne kategorije.

VIDEO Uporni tip 10 sati čekao Messija ispred kuće, a onda ga je Antonela pozvala unutra

Dosad je boja strunjače bila plava

Na turniru će nastupiti mlađe kategorije Istre, Gorice, Lokomotive, Rijeke, Kopera i Domžala, a kako bi sve bilo spremno za turnir, domaćini su odlučili promijeniti dotrajali tatami kojim je obložen zidić uz pomoćno igralište s jednim razlogom – kako ne bi došlo do ozljede nogometaša.

Valja napomenuti da su stadion i pomoćni tereni u vlasništvu Pulasporta, odnosno grada koji vodi brigu o održavanju. To konkretno znači da Istra 1961 nema veze s ovom odlukom, već Grad.

Inače, zidić uz pomoćni teren, na kojem trenira i prva momčad Istre, prije je bio obložen isključivo plavim tatamijem, a danas su pak dodani novi, crveni. Zašto je odabrana ta boja, nije poznato, kao ni je li dosad bilo žalbi građana na plavu boju zaštitnih strunjača.