Nogomet
Nogomet

Kalinić izludio igrače Tottenhama, Gent upisao veliku pobjedu!

Belgijski Gent našeg Lovre Kalinića iznenadio je Tottenham u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Bivši vratar Hajduka Lovre Kalinić sačuvao je svoju mrežu netaknutom u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige u kojoj je njegov Gent s minimalnih 1:0 slavio protiv engleskog Tottenhama. Iako su Spursi nastupili u praktički najjačem sastavu s Kaneom, Alijem, Llorisom i ostalima, Gent je odigrao jako dobru utakmicu i zasluženo slavio pobjedu.

Pobjednika je odlučio pogodak Jeremyja Perbeta u 59. minuti. Najbliže golu Tottenham je bio u 49. minuti kada je Harry Kane pogodio vratnicu.

Uzvratna utakmica na rasporedu je za tjedan dana u Londonu.

Premda je posljednju službenu utakmicu igrao u prosincu, Šahtar je odigrao odlično u Španjolskoj pobijedivši Celtu 1-0. Pogodak odluke zabio je Blanco Leščuk u 27. minuti susreta. Bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna odigrao je cijeli susret za Šahtar, a u 45. minuti je dobio žuti karton.

Fiorentina je do pobjede u Moenchengladbachu stigla lijepim pogotkom Federica Bernardeschija iz slobodnog udarca u 44. minuti. Tri minute ranije domaćin je imao odličnu priliku, no udarac Fabiana Johnsona završio je u okviru gola. Nikola Kalinić je za 'viole' igrao do 77. minute, Milan Badelj je odradio cijeli susret, dok Hrvoje Milić nije nastupio.

Lyon je lako na gostovanju pobijedio AZ Alkmaar 4-1 i praktički osigurao nastavak natjecanja. Golove za goste zabili su Lucas Tousart (26), Alexandre Lacazette (45+2, 57) i Jordan Feri (90+4), dok je pogodak za Nizozemce zabio Alireza Jahanbakhsh (68-11m).

Rostov je sav posao obavio u prvoj utakmici pobijedivši prašku Spartu 4-0. Golove za domaćine zabili su Miha Mevlja (15), Dimitri Poloz (38), Christian Noboa (40) i Aleksandar Buharov (67).

Veliki korak prema plasmanu u osminu finala načinio je i Kopenhagen pobijedivši u Sofiji Ludogorec 2-1. Danci su zabili po jedan pogodak na otvaranju svakog poluvremena, u drugoj minuti vlastitu mrežu je pogodio Anicet Abel, a u 53. minuti zabio je Youseff Toutouh. Pogodak nade za Ludogorec zabio je Claudiu Keseru u 81. minuti.

Olympiakos i Osmanlispor su odigrali 0-0 u susretu s devet žutih i jednim crvenim kartonom. 'Pocrvenio' je domaći stoper Viana u 74. minuti zbog nesportskog poteza.

Krasnodar je pobijedio Fenerbahče 1-0, a pogodak odluke zabio je Viktor Claesson u četvrtoj minuti utakmice. Za ruski sastav to je bila prva službena utakmica nakon 5. prosinca kada je završio prvi dio ruskog prvenstva. Od tada je Krasnodar odigrao sedam prijateljskih utakmica.