Nogomet
Nogomet

Velika bosanskohercegovačka zvijezda odradila transfer u njemačkog sudionika Lige prvaka

Ermedin Demirović prešao je iz redova Augsburga u Stuttgart.

Ermedin Demirović (Foto:Afp)

VFB Stuttgart, njemački nogometni prvoligaš, službeno je potvrdio dolazak u svoje redove bosanskohercegovačkog reprezentativca Ermedina Demirovića.

U Stuttgart je 26-godišnji napadač došao iz Augsburga. Demirović je rođen u Hamburgu te je prošao nogometnu školu Hamburga i Leipziga. Profesionalnu karijeru počeo je u drugoj momčadi Leipziga, a prije Augsburga još je igrao za Alaves, Sochaux, Almeriju, St. Gallen i Freiburg.

Prerastao je Augsburg

Prošle sezone bio je kapetan i uvjerljivo najbolji igrač Augsburga te je u 33 ligaška nastupa postigao 15 pogodaka i tome dodao devet asistencija. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine ukupno je odigrao 26 utakmica, a postigao je jedan pogodak.

"Jedva čekam početi svoju priču u Stuttgartu, klubu koji igra vrlo dopadljiv nogomet. Poznajem dosta novih suigrača i sigurno ću se brzo uklopiti", rekao je Demirović, koji bi trebao biti zamjena za Serhoua Guirassyja, prošle sezone drugog strijelca Bundeslige, a koji bi uskoro trebao biti i službeno predstavljen u dortmundskoj Borussiji.

Stuttgart je prošle sezone osvojio drugo mjesto na ljestvici Bundeslige i time osigurao nastup u Ligi prvaka.

Real sprema još jednu bombu: Mbappe je tek stigao, a Perez već priprema novi megatransfer

Dani Olmo izabran u najbolju momčad Eura: Englezi imaju samo jednog igrača

VIDEO Dinamo se oprostio od velikog talenta: Napustio Maksimir, ali ostaje u HNL-u