Nogomet
Nogomet

Revolucija u engleskom nogometu: Ljetni prijelazni rok doživio veliku promjenu!

Tek što je završio ludi prijelazni rok u Europi, engleski klubovi odlučili su se za promjene ususret idućem ljetnom prijelaznom roku.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nogometni klubovi engleske Premierlige donijeli su u četvrtak odluku o završetku ljetnjeg prijelaznog roka prije početka sezone, pa će sljedeće godine rok za transfere igrača na Otoku biti 9. kolovoza.

Odluka o skraćenju je uslijedila nakon što su se brojni treneri žalili na odlaske igrača tijekom sezone, što je bitno narušavalo njihove postavke unutar momčadi. Tako će od sljedeće sezone prijelazni rok završiti u četvrtak, dva dana (ili jedan ako sezona počinje u petak kao ove sezone) prije negoli počne natjecanje u Premierligi.

Glasovanje je bilo anonimno, ali je najmanje 14 od 20 klubova glasalo za ranije zatvaranje prijelaznog roka. Inače, ljetnji prijelazni rok u većini liga u Europi traje do 31. kolovoza.

To što će prijelazni u Engleskoj trajati 20-ak dana kraće nego u drugim ligama, ne znači da engleski klubovi neće moći prodavati svoje igrača u lige u kojima prijelazni rok još traje. Završetak prijelaznog roka u Premierligi značit će da klubovi ne mogu više kupovati ni registrirati igrače u svojim momčadima, ali će moći prodati nekoga u recimo Španjolsku, ako tamo još uvijek traje prijelazni rok.