Nogomet
Nogomet

Engleski mediji neutješni: ''Nogomet se ne vraća kući. 58-godišnja agonija se nastavlja…''

Otočki mediji tuguju nakon što je Engleska još jednom podbacila u finalu.

Harry Kane (Foto:Afp)

Španjolska nogometna reprezentacija postala je po četvrti put prvak Europe. Furija u finalu slavila 2:1 protiv Engleske pogocima Williamsa i Oyarzabala.

Nakon vrlo slabog prvog poluvremena u kojem niti jedna momčad nije stvorila niti jednu opasniju priliku, Španjolska je stigla do prednosti nakon samo 70 sekundi nastavka. Mladi, 17-godišnji Yamal odlično je vidio utrčavanje Williamsa na lijevom krilu te ga pravovremeno proigrao, a ovaj je preciznim udarcem u suprotni kut svladao Pickforda.

Engleska je izjednačila sredinom drugog poluvrmena kada je Bellingham uspio ostaviti povratnu loptu za Palmera koji je s više od 20 metara prizemnim udarcem pogodio sam donji desni kut nemoćnog Simona.

VIDEO Dani Olmo ponovno je junak Španjolske: U 90. minuti s gol linije čudesno spasio čisti gol

Odluka o prvaku pala je samo nekoliko minuta prije isteka vremena, Cucurella je poslao prizemni ubačaj s lijevog boka na peterac, a tamo je Oyarzabal reagirao brže od Guehija i ubacio loptu u mrežu.

Otočki mediji tako su ispratili još jedan ''podbačaj'' svoje reprezentacije, iako bi mnogima srebro na Euru bila nagrada, Englezi kao uvijek ciljaju na zlato.

''Oyarzabal slomio srce Engleskoj'', piše na naslovnici Mirrora.

Neki su krenuli upirati prstom prema Garethu Southgateu, tako je ESPN izvukao odmah podatak da je engleski izbornik jedini u povijesti koji je izgubio dva finala Eura.

''Agonija se nastavlja'', piše Telegraph, dok BBC nastavlja u istom tonu: ''Nastavlja se 58-godišnja suša i bol''.

Ipak, slažu se da je Španjolska bila itekako bolja

Ipak, većina tamošnjih medija je svjesna da je na kraju bolja momčad slavila. Španjolci su redom tukli najveće momčadi Europe i zasluženo podignuli trofej.

VIDEO Pogledajte sve pogotke s finalne utakmice Europskog prvenstva


''Engleska je bila loša tijekom većeg dijela ovog turnira Eura i bili su nadigrani u velikoj većini finala. Španjolska je bila daleko superiornija momčad u protekla četiri tjedna, a Engleska je bila momčad koja živi od trenutaka.

I tako je ispalo finale, Španjolska je slavila i zavila Englesku u crno, dok je Engleska uživala u samo jednom trenutku Palmera. Nogomet se ne vraća kući i Southgate će sada sigurno krenuti drugim putem'', piše The Sun.

Lamine Yamal srušio rekord legendarnog Pelea: Nevjerojatnih 66 godina trebalo je da se dogodi ovo

VIDEO Rijeka otkrila nove dresove: Mnogi navijači neugodno iznenađeni rezervnom garniturom