Nogomet
Nogomet

Engleska za Euro otpisala svoju jedinu pravu desetku

Nakon susreta u kojem je savladala Bosnu i Hercegovinu nogometna reprezentacija Engleske smanjena je za jedno ime.

Grealish, Saka, Maddison i Shaw (Foto:Profimedia)

Jedan od glavnih favorita Europskog nogometnog prvenstva, reprezentacija Engleske u pripreme je ušla s čak 33 nogometaša koje je pozvao Gareth Southgate.

Od danas je ta brojka smanjena na 32, s tim da je ipak svojevrsno iznenađenje ime nogometaša kojeg je otpisao.

Veznjak Tottenhama ipak nije uhvatio formu

Radi se o jedinoj pravoj desetki na rosteru Tri lava, Jamesu Maddisonu. Nogometaš Tottenhama zaigrao je od 61. minute u susretu protiv Bosne i Hercegovine, no čini se da ono što je pokazao nije bilo dovoljno da ga izbornik i dalje ostavi u kadru.

Maddison je fantastično ušao u prošlu sezonu te je bio glavna pokretačka sila Tottenhama, koji je u početku sezone igrao fantastičnu i u jednom trenutku uzeo vrh ljestvice.

Ozljeda mu je uništila potencijalno sjajnu sezonu

Onda mu se dogodila teška ozljeda koja ga je iz stroja izbacila na četiri mjeseca, a njegovim izostankom pao je i Tottenham te je na kraju čak ostao bez Lige prvaka. Povratkom u momčad Maddison nije uspio ponoviti partije s početka sezone, no unatoč tome Southgate ga je pozvao na pripreme.

Na kraju je očito procijenio kako James nije uhvatio formu vrijednu mjesta među 26 igrača s popisa koji će uskoro morati dostaviti. S njega će još otpasti šest igrača, a engleski mediji pišu da će među njima sigurno biti vratar James Trafford, Jarell Quansah iz Liverpoola i Anthony Gordon iz Newcastlea.

Za izbjeći preostala tri mjesta velika je borba između desetak igrača.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.