Nogomet
Nogomet

VIDEO Džeko dobio kapetansku traku i zablistao: Zabio je hat-trick u Ligi prvaka

Edin Džeko je zabio prvi pogodak za Fenerbahče na utakmici Lige prvaka.

Edin Džeko (Foto:Profimedia)

Edin Džeko zaigrao je od prve minute u susretu 2. pretkola Lige prvaka između Lugana i svog Fenerbahčea, i to s kapetanskom trakom oko ruke.

Bila je to utakmica puna preokreta i golova, a posebno je raspoložen bio legendarni BiH napadač koji je zabio hat-trick! Švicarci su ranim pogotkom šokirali tursku momčad, no uspjeli su se vratiti u pravo vrijeme. Igrala se prva minuta sudačka nadoknade kad je Dušan Tadić, nakon neopreznog starta, pao u domaći kazneni prostor, a sudac je odmah pokazao na 11 metara.

Džeko je preuzeo odgovornost, pucao je po sredini vrata, no imao je i malo sreće jer se lopta od vratara odbila u mrežu za 1:1. Tek što se krenulo s centra, Džeko je zabio novi pogodak za potpuni preokret (1:2) na asistenciju Tadića.

20 minuta kasnije Lugano zabija novi pogodak za izjednačenje (2:2), no njihova je radost bila kratkog vijeka jer se opet ukazao Džeko sa svojim novim pogotkom. Do kraja susreta vidjeli smo još dva pogotka, po jedan sa svake strane, tako da je utakmica okončana rezultatom 3:4!

Džeko je igrao do 80. minute dvoboje, kada je umjesto njega ušao Tosun, a još veća konkurencija će mu biti Youssef En-Nesyri koji stiže za 20 milijuna eura iz Seville.

Golove možete vidjeti OVDJE.

Dinamo uvjerljivo slavio na Maksimiru: Ovo je bila posebna utakmica za Pjacu

Evo kako su Ukrajinci dočekali Srbe i što su im napravili: Sukob Dinama i Partizana

Nove bombe u HNL-u: Dinamo radi na dva velika pojačanja, stižu milijunske ponude za Petkovića i Ivanovića?