Nogomet
Nogomet

Dva Engleza iz udarnog sastava već su zabijali Španjolcima u velikom finalu

U finalu Europskog prvenstva zaigrat će neki igrači koji su se već susretu u finalu, onom svjetskog U-17 prvenstva 2017. godine

Phil Foden (u prvom planu) i Marc Guehi (u pozadini) (Foto:Afp)

Dočekali smo i finale Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj, u kojem će za titulu snage odmjeriti Španjolska i Engleska.

Jedni već nakon prvih utakmica očekivani u posljednjem susretu i drugi, koje zapravo nitko nije tamo vidio, nego se za svaku utakmicu nokaut faze vjerovalo da će im biti posljednja.

Španjolci favoriti, Englezi imaju tajno oružje

Španjolci će svakako biti veliki favoriti i titula Engleza bila bi iznenađanje.

No, Englezi imaju tajno oružje, igrače koji znaju pobjeđivati Španjolce u finalu. I ne samo pobjeđivati, nego im i zabijati golove.

Ove dvije momčadi susrele su se 2017. u finalu svjetskog prvenstva za ngoometaše do 17 godina, a Englezi su pod vodstvo Stevea Coopera slavili čak s 5:2.

Oba gola za Španjolsku, koja je povela 0:2 u prvih pola sata, a u čijoj je momčadi kao glavni igrač bio Ferran Torres, oba pogotka postigao je Sergio Gomez. Do ovog ljeta član Manchester Cityja, koji je prešao u Real Sociedad.

Foden i Guehi znaju sa Španjolcima u finalu

Za Englesku su zaigrala dvojica koji će i u ovom finalu biti u prvom sastavu, Phil Foden i Marc Guehi, dok je priliku s klupe, kao što će vjerovatno biti i sada, dobio Conor Gallagher.

I ne samo da je ovaj dvojac zaigrao, nego su i pogocima srušili Španjolce.

Phil Foden, koji je bio proglašen najboljim igračem turnira, postigao je dva pogotka, treći i peti na susretu, dok je Guehi zabio onaj između dva Fodenova. Prednost Španjolaca prije toga su anulirali prvi strijelac turnira Rhian Brewster i još jedan poznati igrač na rubu reprezentativnog dresa, Morgan Gibbs-White.

Guehi, Foden i Gallagher su se sigurno prisjetili te utakmice i poželjeli da se tako nešto ponovi te su sigurno dobili dodatnu motivaciju. Saznat ćemo hoće li im biti dovoljna.

Sjajni hrvatski olimpijac ima pokriće za svoj san: "Moja daljina u Londonu je bila dovoljna za zlato!"

Đoković i Alcaraz ispisat će povijest u finalu Wimbledona, a organizatori s cijenama ulaznica već jesu

Sin sportskog direktora Osijeka došao u Slavoniju i potpisao za bivšeg prvoligaša