Nogomet
Nogomet

Drakonska kazna za ikonu jugoslavenskog nogometa: Psovao i brutalno izvrijeđao suca

Trener Igmana iz Konjica dobio je jednu od najtežih kazni u povijesti BiH Premijer lige nakon psovanja i vrijeđanja suca.

Husref Musemić (Foto:Profimedia)

Bosanskohercegovački nogometni stručnjak i bivši nogometaš Husref Musemić (63) dobio je jednu od najtežih kazni u tamošnjoj Premijer ligi nakon što mu je na pola godine zabranjeno bavljenje nogometom zbog teških izgreda koje je u ponedjeljak izazvao na susretu u Mostaru.

Trener Igmana iz Konjica žestoko je kažnjen nakon što je psovao i brutalno vrijeđao glavnog suca, a potom i kontrolora suđenja Admira Šehovića nakon utakmice protiv Zrinjskog.

Podsjetimo, Igman je bez Almira Bekića koji je isključen u 27. minuti susreta, te bez isključenog Musemića pretrpio težak poraz izgubivši od Zrinjskog sa 1-7.

Musemić, koji je s klupe ranije vodio Sarajevo, Slobodu iz Tuzle i niz klubova iz BiH, a kao napadač nastupao za Sarajevo, Crvenu Zvezdu, Hearts, Twente je najprije dobio crveni karton zbog psovanja glavnog suca, a zatim je vulgarno vrijeđao i prijetio fizičkim napadom kontroloru suđenja.

"Donesena je odluka da se Husrefu Musemiću izriče kazna zabrane obnašanja funkcije u trajanju od šest mjeseci i novčana kazna u iznosu od 1.500 eura zbog isključenja iz igre i nesportskog ponašanja u poluvremenu i nakon završetka navedene utakmice," navodi se u odluci Stegovnog povjerenstva Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

VIDEO Ovo morate vidjeti! Američki Hrvat zabio pogodak izravno iz kornera u Ligi prvaka!

Tragedija u glavnom gradu: Na nogometnoj utakmici ubijeno petero ljudi u masovnoj pucnjavi

Postava Dinama za okršaj sa Salzburgom: Evo što Bjelica smjera

Standings provided by Sofascore