Nogomet
Nogomet

Pojavio se kupac za kultni hrvatski klub: "Da, zainteresirani smo. Ovo su temeljni preduvjeti..."

Pojavio se kupac za nogometni klub Cibaliju iz Vinkovaca, koja već šest godina igra u drugom razredu hrvatskog nogometa.

Navijači Cibalije Ultrasi (Foto:Goran Ferbezar/PIXSELL)

Pojavila se vijest kako je kultni hrvatski klub Cibalia na prodaju, a uskoro je procurilo ime potencijalnog investitora.

Radi se o Draganu Mariću, bivšem menadžeru proslavljenog hrvatskog nogometaša Ivice Olića te dugogodišnjem čelniku Marsonije, koji je na gradsku adresu poslao pismo namjere.

"Da, interes postoji. Ne bih zasad oko toga radio veliku priču jer još nije raspisan ni natječaj, ali budu li uvjeti prihvatljivi", kazao je Marić, koji bi u klub ušao sa stranim partnerima.

Otkrio je zašto se odlučio za potencijalnu kupovinu vinkovačkog kluba:

"Poznata i priznata nogometna sredina, brendiran klub bogate tradicije, Vinkovci smješteni uz autocestu, blizina osječkog aerodroma. To su dobri preduvjeti za pravu priču. Naravno, i stadion koji udovoljava prvoligaškim uvjetima jer takve su nam i prioritetne ambicije. No, pustimo zasad tu priču, nismo mi na potezu."

Ipak napomenuo je koji su temeljni uvjeti za realizaciju velikog posla.

"Temeljni uvjeti za realizaciju posla su čisti papiri i odnosi. Onaj tko plati, neka vlada. Mora se znati tko je gazda, ništa iz sjene, ova stranka, ona stranka", zaključio je za portal Budica.info.

Cibalia se trenutačno nalazi na šestom mjestu SuperSport Prve NL sa 13 osvojenih bodova u deset odigranih kola, a posljednju prvoligašku sezonu igrali su 2017./2018.

Dodajmo kako su Grad Vinkovci većinski vlasnik kluba, trenutačni predsjednik kluba je Damir Mustapić, a idućih dana mogao bi se pojaviti natječaj za prodaju kluba.

POLJSKA – HRVATSKA Evo kada počinje prijenos, Dalić radi promjene u prvih 11!

Poljski "špijun" i stručnjak za Hrvatsku nahvalio jednog od najboljih Vatrenih: "Drobio nas je u košarci"

VIDEO Dalić uoči Poljske o problemu koji muči Hrvatsku: "To je u glavi igrača"