Nogomet
Nogomet

Velika hrvatska nada na pragu transfera: Hajduk i Dinamo gube bitku!?

Vinkovački napadač Dion Drena Beljo mogao bi karijeru nastaviti u Austriji…

Dion Drena Beljo (Foto:Vlado Kos / CROPIX)

Čini se da Dion Drena Beljo neće u Dinamo, ali ni u Hajduk. Kako ekskluzivno saznajem iz austrijskih menadžerskih krugova, trenutačni napadač Augsburga i nekoć velika napadačka nada Cibalije i Osijeka u pregovorima je s Rapidom iz Beča.

Bayern našao novi klub za hrvatsku senzaciju: Iduće sezone igrat će Ligu prvaka

Stvar nije gotova, ali se razvija u tom smjeru. Nije još jasno po kojem modalitetu bi Beljo mogao prijeći u Rapid, ali vjerojatno se radi o posudbi s mogućnošću otkupa. Beljo ima ugovor s Augsburgom do ljeta 2027. i kako stoje stvari, neće ostati u njemačkom bundesligašu. To je u razgovoru za gol.hr još početkom ožujka najavio njegov menadžer Srđan Lakić.

Dion Drena Beljo pregovara s Rapidom iz Beča

"Nismo zadovoljni Beljinim statusom, to moram reći. Ne igra koliko bismo htjeli i koliko zaslužuje, iako situacija nije tako loša. Bio je i malo ozlijeđen, ispao je iz ritma. Dogodilo se to da je početkom sezone došao još jedan napadač, Phillip Tietz. Novi trener dao mu je prednost unatoč tomu što je Beljo postigao dva gola i imao jednu asistenciju u prvih nekoliko utakmica“, kazao je, među ostalim, tada Lakić i dodao:

„Vidjet ćemo što će biti do kraja sezone, pa ćemo sjesti i razmisliti. Ako se nastavi ovako, naljeto ćemo tražiti razlaz.“

Rijeka i Dinamo u ratu živaca: Koliko je realno da Modri kupe Pašalića za rekordnu svotu?

U proljetnom dijelu sezone Belji se situacija nije bitnije promijenila. Očito je da nije našao zajednički jezik s trenerom Jessom Thorupom. Imao je malu minutažu i ostao je na dva postignuta gola u prvenstvu.

Beljo je u međuvremenu izgubio status seniorskog hrvatskog reprezentativca, čak nije pozivan ni u mladu reprezentaciju, tako da je bilo jasno da će na kraju sezone potražiti novi klub.

Hajduk i Dinamo gube bitku!?

Proteklih dana u tom kontekstu spominjali su se Hajduk i Dinamo, no čini se da se Belji ne vraća u HNL i da se želi dokazati u inozemstvu. Rapid se čini dobra solucija. Najveći austrijski klub prošlu je sezonu završio na četvrtom mjestu. Dugo već živi u sjeni RB Salzburga. Ukupno je osvojio 32 naslova prvaka, no posljednji je put bio prvak Austrije 2008.

Sturm je prošle sezone dokinuo dominaciju Salzburga, čija je moć malo okopnila, pa su možda Rapidleri osjetili priliku da konačno prekinu šampionski post. Rapidu je bez odštete otišao najbolji igrač i strijelac Marco Grill u Werder Bremen, a prodao je stopera Leopolda Querfelda i napadača Fally Mayulua Union Berlinu i Bristol Cityju. Prvi je otišao za 3, a drugi za 3,5 milijuna eura.

Očito je da Rapidleri traže kvalitetnog napadača koji bi popunio rupu. Rapidova momčad procijenjena je na Transfermarktu na 26 milijuna eura i niti jedan igrač nije vrjedniji od 2,5 milijuna, a Beljo je trenutačno procijenjen na 4 milijuna eura. Iz Osijeka je prešao u Augsburg u zimu 2023. za 3 milijuna eura, kako stoji na Transfermarktu.

Putem Marina Ljubičića

Kad se podvuče crta, Rapid i austrijska liga mogli bi biti dobar odabir za Belju. Primjerice, austrijska liga pokazala se odličnim rješenjem za bivšeg napadača Hajduka Marina Ljubičića, koji je u LASK-u procvjetao i sada na Transfermarktu vrijedi 8 milijuna eura, a u Austrijanci su ga otkupili od Hajduka za 2,5 milijuna eura.

Beljo bi u Rapidu sigurno igrao, a minutaža mu je neophodna da se vrati u formu i ponovno izbori Dalićev poziv.