Nogomet
Nogomet

VIDEO Dinamovi navijači privukli pažnju: Pogledajte korteo prema Stamford Bridgeu

Dinamo večeras ide na sve ili ništa u posljednjem kolu Lige prvaka. Da bi nastavili svoj europski put, hrvatskim prvacima treba pobjeda. A protivnik i mjesto radnje ne mogu biti jači i atraktivniji: Chelsea u Londonu!

Himna Chelseaja ovako glasi:

“Ovdje na Bridgeu, bilo da je kiša ili je lijepo, mi sjajimo cijelo vrijeme.
Doma ili u gostima, dođi pogledati kako igramo, dobrodošli ste svaki dan”

Ma koliko gostoljubivo zvučali ovi stihovi Chelseajeve himne, potpuno je jasno da je pred Dinamom težak put do pobjede. Jer ne samo da igra protiv 5. najvrjednije momčadi svijeta, već i protiv sastava koji na svom Stamford Bridgeu zaista jako, jako, rijetko gubi.

Ove sezone su još bez poraza, a u cijeloj prošloj sezoni u 24 utakmice pred svojim navijačima, poraženi su u njih samo 4.

I to protiv kakvih protivnika: Manchester Cityja, Arsenala, prvaka Europe Real Madrida, ali Bluesi su doma pali i od Brentforda.

No, ako pitate Dinamove navijače pristigle u London, i Dinamo će se upisati na taj kratak popis.

"Idemo po pobjedu", uvjereni su navijači Modrih.

A velika nagrada za svakog ljubitelja nogometa je dolazak u London, u najnogometniji grad svijeta. Jer za njega kažu da je grad s najviše profesionalnih klubova, a to će u dobroj mjeri potvrditi podatak da od 20 aktualnih premijerligaša, čak sedmorica stižu iz Londona.

Na karti vam to izgleda ovako:

Ovdje se nalazi Stamford Bridge i ovdje ljudi većinom navijaju za Chelsea, a samo 2 kilometara dalje udaljen je Craven Cottage, stadion Fulhama. Sjeverni dio pripadaju Arsenalu i Tottenhamu, na istoku vlada West Ham, dok se Brentford i Crystal Palace nalaze na istočnom i južnom dijelu ruba glavnog grada Velike Britanije.

A prava navijačka podrška Dinamu neće izostati ni ovoga puta jer ovako je dvije i pol tisuće navijača, u velikom korteu krenulo prema Stamford Bridgeu. Vjeruje se u pobjedu.