Nogomet
Nogomet

Dinamov stari znanac vjerojatni protivnik u 3. pretkolu: Na klupi im je Slovenac

Dinamo će, ako prođe Škupi, igrati u 3. pretkolu Lige prvaka protiv Ludogoreca ili Shamrock Roversa.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Dinamo nije pomazio ždrijeb, ali realno Dinamo ulazi kao veliki favorit u sva pretkola europskih natjecanja s obzirom na koeficijent i ime. Škupi je prva prepreka, ali već se gleda ka potencijalnom protivniku u sljedećem kolu, a za očekivati je da će ih dočekati Ludogorec.

Domagoj Vida iznenadio turske medije izborom novog kluba

Dinamo ih ne pamti po dobrom

Bugarski prvak od 2012. dominira njihovim klupskim nogometom, a s Dinamom su se već susreli u kvalifikacijama za Ligu prvaka 2012. godine kada ih je Domagoj Vida izbacio golom u posljednjim sekundama utakmice, a susreli su se i 2013. godine u skupini Europa lige, a naš prvak se tada nije najbolje proveo, izgubili su obje utakmice i završili na dnu tablice.

Dinamo daleko vrijedniji

Na klupi im sjedi Ante Šimundža, Slovenac koji je ostvario uspjeh s Murom, došao je na klupu u siječnju. Transfermarkt nam kazuje da bi Dinamo definitivno trebao ući kao favorit u susret. Naime, prema Transfermarktu Ludogorets vrijedi 29,6 milijuna eura, a najskuplji igrač im je Kiril Despodov koji vrijedi 3,5 milijuna eura, daleko je to od Dinama koji vrijedi više preko tri puta, okruglih 100 milijuna.

Dinamo saznao ime protivnika u 3. pretkolu Lige prvaka, nisu imali sreće

Ludogorec je ušao uvjerljivo u sezonu s četiri pobjede, dvije u pretkolima Lige prvaka protiv Sutjeske i dvije u prvenstvu, a za sada nisu niti primili gol.

Roster im je složen od samo četiri Bugara, a ostatak čine internacionalci, ponajviše Brazilci, a tu je i naš Simon Sluga.