Nogomet
Nogomet

Talijan tvrdi, Dinamo želi Nenada Bjelicu na klupi

Tko će biti novi trener Dinama?

Nenad Bjelica (Foto:Afp)

Dinamo još uvijek traži rješenje na klupi nakon što je otkaz dobio Sergej Jakirović. Odužila se malo potraga, ali na Maksimiru žele neko dugoročnije rješenje, trenera koji se neće dovesti u poziciju da ga moraju tjerati nakon manje od godine dana.

To znači da su u potrazi za uistinu kvalitetnim trenerom, što znači da je moguć i dolazak stranog stručnjaka. U Hrvatskoj je sve manje kvalitetnog stručnog kadra i to postaje sve veći problem za domaće klubove.

Niko Kovač je slovio kao ozbiljna opcija i velika želja Dinamove uprave, no do dogovora nije došlo. Najveće ime nakon njega koje se spominjalo je Nenad Bjelica.

Bivši trener Dinama i Osijeka opet je veliki kandidat za klupu Plavih. Njegov povratak u SuperSport HNL sve je izgledniji, barem tako kažu posljednje informacije koje su se pojavile iz kluba.

Zašto je Dinamo uopće maknuo Jakirovića? Prva Zajecova kriza i nepovjerenje od starta

Bjelica je bio favorit po raznoraznim anketama i ima palac gore kod većine Dinamove javnosti. Je li to presudilo ili odbijenice nekih stranih imena? Moguće oboje.

Bjelica poznaje ligu, poznaje glavne igrače i izbor se čini nekako logičnim, no Bjelica donosi i dozu kontroverze. Njegovi odlasci često su dramatični, a često zna izaći iz domene trenerskog posla. To je bio uspješan recept u prvom mandatu u Dinamu, no ne znamo kako na to gleda aktualna uprava.

Je li Nenad Bjelica to dugoročno rješenje koje se traži, saznat ćemo uskoro.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Oršić se tek vratio među Vatrene pa se opet ozlijedio: Iz Turske stigle prve informacije

Poslije deportacije proveo je pet godina u Hajduku, kasnije je švercao dragulje, a sad ima svoju akademiju

Tko je igrač Hajduka na kojeg se sramotno obrušio Joško Jeličić? Jedini u HNL-u ima taj trofej