Nogomet
Nogomet

Dinamo upisao drugi poraz u golijadi: Lokomotiva bolja od Bjelorusa

U trećem kolu Lige prvaka mladih juniori Dinama su upisali drugi poraz, austrijski Salzburg je kao domaćin slavio s 3:2 (1:1).

Salzburg - Dinamo (juniori) (Foto:Marko Lukunic/Pixsell)

U trećem kolu Lige prvaka mladih juniori Dinama su upisali drugi poraz, austrijski Salzburg je kao domaćin slavio s 3:2 (1:1).

U uvodna dva kola juniori Dinama su poraženi 1:2 kod Bayerna, dok su na domaćem terenu svladali Monaco 1:0. Sljedeći suparnik bit će Slovan u Bratislavi.

Salzburg je ostao maksimalan i nakon trećeg kola, sada ima devet bodova, a protiv Dinama je poveo golom Verhouniga već u četvrtoj minuti. Dinamo je izjednačio u 39. kada je vrlo lijepo iz slobodnog udarca pogodio Sven Šunta. Ipak, Verhounig je još jednom bio koban po hrvatskog prvaka, u 53. minuti je postigao pogodak za 2:1.

U 87. minuti je Jano realizirao jedanaesterac za 3:1 pa domaćinu nije naškodio ni crveni karton koji je potom zaradio strijelac tog pogotka, premda je Dinamo zabio pogodak u 92. minuti za konačnih 2:3. Strijelac je bio Niko Šepić.

Premijeru u ovosezonskoj Ligi prvaka mladih imala je Lokomotiva, aktualni hrvatski doprvak, koja se natječe u nokaut fazi ovog natjecanja. U prvom susretu 2. kola, u Karlovcu, Lokomotiva je s 2:1 svladala bjeloruski Dinamo iz Minska.

Lokomotiva je povela već u osmoj minuti golom Utrobičića. Gosti iz Minska su izjednačili nakon točno sat vremena igre, a strijelac je bio Sokolovskij. Pobjednički pogodak je djelo Đurkovića u 83. minuti za konačnih 2:1 hrvatskog predstavnika.

Uzvratna utakmica također će se odigrati u Hrvatskoj. Sesvete će biti domaćin tog ogleda 27. listopada.

Stiže "najvažnija" vijest iz Salzburga: Nada je popustila i pustila navijača Dinama na Ligu prvaka

Disciplinski sudac kaznio četiri kluba: Hajduk (opet) najgore prošao

Dinamovi navijači okupirali centar Salzburga: Austrijska policija spremna