Nogomet
Nogomet

Jakirović nakon poraza od Krivbasa: "Vidi se da smo teški, a jedan se žalio na bolove u loži"

Dinamo je izgubio od Krivbasa 0:2 u posljednjoj pripremnoj utakmici u Sloveniji

Bruno Petković i Marko Pjaca (Foto:Matija Habljak/Pixsell)

 

Sva četiri hrvatska nogometna prvoligaša koja su igrala pripremne utakmice pred početak nove sezone u srijedu doživjela su poraze.

Prvak Dinamo, doprvak Rijeka i novi član društva najboljih Šibenik igrali su u Austriji i gubili redom od ukrajinskog Krivbasa sa 0-2, austrijskog prvaka RB Salzburga sa 0-1 te austrijskog drugoligaša GAK-a sa 1-3, dok je Ista 1961 svatila do Italije i izgubila od Udinesea sa 1-4.

 

Dinamo i Krivbas dogovorili su utakmicu od dva puta po 60 minuta, a oba pogotka ukrajinski sastav zabio je u razmaku od dvije minute, prvo se u strijelce upisao Adu (17), a onda i Tverdohlib (19).

Rijeka je izgubila od Salzburga golom Daghima (60).

U Grazu je GAK poveo golom Satina (8), na 1-1 izjednačio je Perić (44), a u nastavku su Zaizen (74) i Lichtenberger (75) za 60 sekundi osigurali pobjedu svojoj momčadi.

Udinese je protiv Istre 1961 poveo preko Brennera (19), na 1-1 poravnao je Salim Fago (41), da bi pobjedu talijanskom prvoligašu osigurali Lucca (45), Thauvin (45+5) i Pejičić (64).

 

"Brutalno smo kažnjeni"

Nakon utakmice, trener Jakirović prokomentirao je utakmicu:

"Klasična zadnja utakmica priprema. Vidi se da smo još "teški". Bilo je dobrih, ali i manje dobrih stvari. Mislim da smo brutalno kažnjeni za dvije greške koje smo napravili. Čak su bile i tri, ali jednu je Danijel Zagorac obranio."

"S druge strane, ono što smo mi kreirali, pogotovo drugo poluvrijeme, nismo iskoristili. Možda nam je falilo i svježine…Najbitnije od svega je da se nakon 10 dana nitko nije ozlijedio. Imamo nekoliko igrača koji su osjetili probleme pa smo ih preventivno promijenili" zaključio je Jakirović

"To je ultimativno davanje..."

Napomenuo je kako se među igračima mogla osjetiti nervoza: 

"Zato sam rekao da je bila klasična pripremna utakmica. Apelirao sam da budemo mirni. Dinamo je svima motiv i to je legitimno, ali zbog toga smo se i dogovorili da se brzo rješavamo lopte i ne ulazimo u bespotrebne duele. Ukrajinci su nas u takvim duelima "očešali", no na to moraš biti spreman."

U prvom poluvremenu podbacili su prvotimci, a puno bolji dojam ostavili su mladi igrači u drugom dijelu: "To je ultimativno davanje, želja za dokazivanjem da se nametnu, oni su gladni i svaki put se dobro pokažu."

Jakirović je također otkrio kako se Ronaël Pierre-Gabriel žalio na bolove u loži.

Sopić uoči prvog ispita u sezoni: "Igrat ćemo vjerojatno protiv drugoligaša, ali oni nisu u eliti samo zbog čudnog pravila"

Isprika nije bila dovoljna: FIFA pokrenula istragu protiv Argentinaca nakon francuskih optužbi za rasizam

Njemački mediji otkrili zašto se još nije dogodio transfer zaboravljenog Dinamovca