Nogomet
Nogomet

Dinamo nakon optužbi da im je sudac pomogao: ''Obuzdajte niske strasti"

Dinamo je odlučio ragirati.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

 Nogometaši Dinama u susretu su 17. kola Prve HNL kao gosti svladali Goricu sa 4:3 (2:2).

Gorica je povela golom Dieyea (10), Dinamo je preokrenuo preko Ivanušeca (34) i Oršića (40), ali da se na odmor ode s neodlučenim rezultatom pobrinuo se Lovrić (42). U nastavku je Špikić (61) vratio prednost Gorici, no u samoj završnici Dinamo je kreirao još jedan preokret golovima Petkovića (90-11m) i Teophile-Catherinea (90+5).

Domaći igrači pobunili su se nakon jedne reakcije sudaca utakmice iz koje se izrodio penal za Dinamo nakon kojeg je uslijedio preokret.

MMA zajednica oduševljena pobjedom Diamonda protiv Conora: "Svi na noge, Dustin je šokirao svijet"

Naime, u 89. minuti Oršić je pucao iz mrtvog kuta, lopta je prohujala iznad Banićeve glave i završila u autu. Linijska sutkinja pokazala je kako je aut za Dinamo iako vratar Gorice nije dirao loptu. Uslijedilo je ubacivanje u kazneni prostor domaćih gdje su na loptu startali Petković i Muhamed, a sudac Zebec je na čuđenje domaćih pokazao na bijelu točku. Iako snimka ne daje za pravo sucu izostala je intervencija VAR-a te je Petković u 90. minuti poravnao na 3:3.

Urnebesno: Mandžukić se pojavio u FIFA-i 21 bez kose, izgleda neprepoznatljivo

Dinamo je na službenoj stranici zbog toga poslao priopćenje i svoj komentar o cijeloj situaciji kojeg prenosimo u cjelosti:


''Jučer su Gorica i Dinamo odigrali utakmicu sa sedam postignutih golova, dramatičnim preokretima, s ukupno preko 30 udaraca upućenih na gol i možemo reći da dvoboj svojom dinamikom, trudom, umijećem i srčanošću igrača može sve dionike hrvatskog klupskog nogometa učiniti ponosnima i sretnima zbog pokazane razine svih elemenata koji nogomet stavljaju u vrh najpopularnijih sportova svijeta.

Jutro poslije, u većem dijelu medijskog prostora, vidimo histeriju i nadmetanje u tome tko će više obezvrijediti Dinamovu pobjedu, dovodeći u pitanje objektivnost pa onda i poštenje glavnog suca utakmice, jer je dvojben jedan dosuđeni – aut ?! Nismo i nećemo komentirati suđenje, niti sada niti onda kada se griješilo na našu štetu, iz jednostavnog razloga - jer vjerujemo u sustav. U uspostavljeni sustav sudačke organizacije, njenih kreatora i aktera i njenih alata. Jedan od tih alata, VAR, jučer je Dinamu poništio gol, a Gorici priznao prvi, iako je startno bilo označeno zaleđe. I sve ok, jer je to rekao sustav.

Pozivamo sve da, osobito u javnom prostoru, obuzdaju niske strasti, iracionalne reakcije i pritiske te da u prvi plan stavimo sve ono zbog čega nogomet prate milijuni ljudi – golove, borbenost, odanost svome klubu, dramatičnost rezultata'', napisao je Dinamo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Više o