Nogomet
Nogomet

Dinamo ima ''laganicu'' prije odluke o Ligi prvaka: Jakiroviću kum sve otkrio

Sergej Jakirović najavio je utakmicu Dinamo – Gorica.

Sergej Jakirović (Foto:Goran Mehkek/Cropix)

Nakon zahtjevne, ali na kraju rezultatski superuspješne utakmice protiv Qarabaga u borbi za Ligu prvaka, Dinamo uoči uzvrata nema težak zadatak u SuperSport HNL-u. U subotu od 20:30 na Maksimir stiže Gorica i sve osim pobjede domaćina ulazi u sferu senzacije.

Gorica je uoči sezone u krugovima HNL zanesenjaka predodređena u krug klubova koji će se boriti za ostanak. Nije lako Rajku Vidoviću koji muku muči sa sastavljanjem momčadi.

''Puno igrača je otišlo, znam jer mi je kum trener tamo tako da sam dosta upućen. Nije mu lako, puno se toga promijenilo. Stigli su neki novi klinci željni dokazivanja, treba vremena da sve sjedne na svoje mjesto i da oni pohvataju zahtjeve prve lige'', rekao je Sergej Jakirović na konferenciji za medije.

Dinamov trener ne prepušta ništa slučaju te od svojih igrača traži maksimalan angažman. No, to ne znači da neće biti promjena u prvih 11. Plavi imaju pregršt kvalitete na svim pozicijama, a uzvrat u Qarabagu ipak je najvažnija utakmica ovog dijela sezone.

Makedonci preskaču

''Ademi i Ristovski će preskočiti ovu utakmicu u nadi da će nam u srijedu moći "dati ruke". Zarotirat ćemo sigurno par pozicija i iskazati povjerenje ostalim igračima. Ti dečki dobro treniraju i ne bojimo se to neće biti u redu.''

Sve je nekako podređeno toj srijedu i očekivanom povratku Dinama u europsku elitu. Liga prvaka je realnost, 3-0 je uistinu kapitalna prednost.

''Danas je u nogometu nekako sve izjednačeno. Igra se na gol više. Znali smo da su oni dobri, a mi smo imali nekih loših procjena u prvom dijelu. Očekujem da ćemo biti stabilniji u uzvratu. Mi smo svoje šanse iskoristili, ali nema opuštanja u uzvratu'', oprezan je Jakirović.

UEFA oduševila navijače Dinama, klub poručio: "Ponovno će kružiti scene navijačke dominacije"

Vatreni ponovno u akciji: HNS objavio cijene ulaznica za utakmicu Hrvatske i Poljske u Osijeku

VIDEO Grozan faul u 85. sekundi utakmice: Bivši igrač Hajduka dobio crveni karton, zbog toga je ispaštao i Beljo

Standings provided by Sofascore