Nogomet
Nogomet

Dinamo bolji i s drugom postavom, Hajduk u velikoj krizi: Bijeli trebaju napadača, Gorica je putokaz

Dinamo u derbiju nije briljirao, ali ipak je bez previše napora došao do pobjede koja mu jamči lagodne zimske praznike...

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Dinamo je trijumfalno zaključio svoju povijesnu godinu. Nakon što su konačno izborili prezimljavanje u Europi, Modri su slavili i u najvećem hrvatskom derbiju te su na taj način zadržali osjetnu bodovnu prednost pred prvim pratiteljima, Osijekom i Rijekom. Modri su si osigurali lagodne blagdane, zaslužili su da guštaju i uživaju u praznicima.

Derbi je lijepim golom iz slobodnog udarca odlučio Damian Kadzior, koji je doista ugodno iznenađenje cijele polusezone sezone, ali u globalu nije bio pretjerano uzbudljiv. Igra je bila daleko od neke visoke razine, vidjeli smo premalo šansi i dobrih poteza. Iako je pobijedio s minimalnim rezultatom, stječe se dojam da je Dinamo slavio bez prevelikog angažmana.

Nenad Bjelica tvrdi da je bio prisiljen promiješati momčad u odnosu na utakmicu s Anderlechtom. Modri su započeli utakmicu bez čak šestorice igrača iz prve postave. Neki su bili ozlijeđeni, drugi iscrpljeni, a uz to su u sastavu bili i neki oporavljenici. Nikola Moro trebat će još dosta vremena da se vrati u formu prije teške ozljede koljena.

Dinamo nije briljirao, ali se činilo kao da se će zabiti....

Skoro da se može reći da je igrala druga postava Dinama i opet su Modri na kraju slavili. Hajduk je dobro parirao u prvom poluvremenu. Bijeli su iskoristili probleme Modrih u sredini terena, imali su posjed, držali su loptu, fino su kombinirali, no nisu bili odveć opasni prema naprijed. Jalov napad najveći je problem današnjeg Hajduka. Bijeli igraju previše okolo, a premalo izravno prema vratima.

Nije ni Dinamo imao puno šansi. Modri nisu odigrali neku veliku partiju, prije bismo rekli sasvim prosječno, posebice kada ovu utakmicu usporedimo s najboljima u polusezoni. Modri su na trenutke izgledali previše sporo i bezidejno, nekako ispuhano i olovnih nogu, no ipak je izgledalo da će prije ili kasnije postići pogodak, na ovaj ili onaj način, dok Hajduk nije ostavljao takav dojam. Možda i postoji neki blagi napredak u igri Bijelih, ali to je premalo da bi se izvukli iz duboke krize.

...za razliku od Hajduka

Može se reći da su Bijeli zapravo nastavili tamo gdje su stali u prvoj utakmici na Poljudu, kada je izgledalo da neće zabiti do sudnjeg dana. Hajduk pod hitno mora pronaći kvalitetnog napadača. To mu nije bio nimalo lagan zadatak i kada je kasa bila dobrano napunjena, a kamoli sada kada je ispražnjena. Međutim, može se, Gorica je to zorno pokazala.

Splićane očekuje puno posla da se osove na noge i pokušaju u drugom dijelu sezone ući u borbu za četvrto mjesto. S druge strane, ako ne bude rasprodaje, što je na Maksimiru uvijek moguće, Dinamo bi na proljeće trebao izgledati još bolje, pogotovo u napadu. Bjelica je nekoliko puta naglasio da Modri imaju još podosta neiskorištenog potencijala. Spomenuti Moro trebao bi biti najveće pojačanje.

Više o