Nogomet
Nogomet

Zvijezdi Bayerna prijete tri godine zatvora: Malo se pravio lud!

Matthijs de Ligt mogao bi biti osuđen na tri godine zatvora…

Momčad Bayerna (Foto:Afp)

Matthijsa de Ligta (24) more pravne glavobolje, ali nisu vezane za nogomet. Kako piše njemački Bild, središnjem braniču Bayern Münchena prijeti mogućnost odlaska u zatvor. Razlog je, kako se navodi, klasični bijeg s mjesta nesreće. U prijevodu, malo se pravio lud.

Nizozemski se nogometaš 7. kolovoza svojim Audijem Q8 zabio u automobil koji se nalazio u blizini objekata minhenskog kluba i umjesto da stane, nastavio je dalje kao da se ništa nije dogodilo. Vjerojatno je vidio da nikoga nije bilo u automobilu, pa je izgleda uhvatio petama vjetra.

Međutim, policiju je obavijestio jedan svjedok koji je bio u blizini i sve je vidio. Dok se De Ligt bez problema udaljio s mjesta događaja, udareno vozilo morao je odvući tegljač.

Činjenica da je Ligt pobjegao s mjesta nesreće može mu dodatno zakomplicirati pravnu situaciju. Ako ga sud proglasi krivim, mogao bi dobiti i do tri godine zatvora.

Da bi se to dogodilo, a prema pravnom stručnjaku kojeg je Bild konzultirao, potrebno je dokazati da je zvijezda Bayerna nesreću doživjela akustički, vizualno ili osjetilno.